Lahden Pikajuoksucupissa kiihdytettiin pikajuoksuennätyksiin!

16.1.2017

Lahdessa kilpailtiin sunnuntaina 15.1. Pikajuoksu Cupin 1. osakilpailu Stadionin sisäjuoksuradalla. Hyvinkään seudun Urheilijoista olivat mukana Noora Hietala, Vilma Rönkä ja Ilmari Niiranen. Lajeina oli 15-vuotiaista lähtien kaksi lajia 60 metrillä: sileä ja aidat. Juoksut juostiin suoraan loppukilpailuina. Naisten ja miesten sarjoissa oli mahdollisuus juosta sileällä kaksi juoksua. Toinen osakilpailu käydään 29.1.2017.

Noora (T15) aitoi 60 metrin uudeksi ennätysajaksi hienosti 11,25 sijoittuen 15. Hän juoksi sileän aikaan 9,10 sijoittuen kokonaistuloksissa 22. Kovinta vauhtia piti Helsingfors IFK:n Sandra Piippo-Pinho ajalla 8,10. Nooralta on odotettavissa hyviä tuloksia jatkossakin hyvin sujuneen syyskauden harjoittelun ansioista.

Vilma (N17) valmistautui 60 metrin aitoihin hyvällä fiiliksellä, mutta lähdössä tapahtuneen ”nytkähdyksen” eli varaslähdön vuoksi, hän ei päässyt starttaamaan. Aidoissa kovinta vauhtia piti odotetusti Mikkelin Kilpaveikkojen Jessica Kähärä ajalla 8,77. Vilman nälkä kasvoi 60 metrin sileälle siirryttäessä ja hän spurttasi sen upeaan ennätysaikaan 8,48 sijoittuen viidenneksitoista. Toinen juoksu kulki aikaan 8,69. Loppukilpailuissa kovimman ajan (7,97) pinkoi Aino Bergqvist (HIFK).

Ilmari (M17) kiihdytti sekä sileällä että aidoissa uudet makoisat ennätykset. Hän aitoi aidat 8,93 sijoittuen yhdeksänneksi. Nopeimman ajan (8,38) juoksi Lahden Ahkeran Joni Järvinen. Sileällä matkalla Ilmari juoksi kellontarkasti molemmissa loppukilpailuissa saman ennätysajan 7,62 sijoittuen 1. kilpailussa yhdeksänneksi ja toisessa hienosti kuudenneksi. Ilmari kommentoi juoksujen sujuneen ”ihan jees”. Nopeimmin M17 -sarjassa matkan taittoi loppukilpailuissa Isac Wedenberg ajalla 7,26.

HSUn nuoret spurttasivat komeita ennätystuloksia – miten lupaavia tuloksia loppukausi tuokaan tullessaan, kun vuodenalku on näin vauhdikas? Hyvistä tuloksista saadaan varmasti nauttia myöhemmin keväällä ja kesällä.