SM-pronssia Jyväskylästä

19.1.2017

SM-pronssia vauhdittomista Hanna Tarkiaiselle

SAUL vauhdittomien hyppyjen Suomen mestaruuksista kilpailtiin Jyväskylän Hipposhallissa viikonloppuna. HSU:n aikuisurheilijoiden osallistujakaarti kasvoi mukavasti viime vuodesta, kun Hanna Tarkiaisen lisäksi Kari Koskela ja Antti Rissanen ponnistivat parastaan. Vauhdittomat hypyt avasivat vuoden 2017 yleisurheilun SM-kilpailukauden. Kilpailuihin osallistui 190 urheilijaa sarjoissa M/N 30-90 vuotta. Tunnelma oli totutun leppoisa ja kilpaileminen piti tsemppihengen korkealla.

Kisojen myötä aukesi hienosti HSU:n SM mitalitili. Hanna Tarkiainen hyppäsi tiukan N40 sarjan vauhdittoman pituushyppykisan pronssille tuloksella 235, joka on myös uusi oma ennätys. Vauhdittomassa korkeudessa syntyi myös oma ennätys 112 ja vauhdittomassa kolmiloikassa ennätyksen tuntumaan 665. ”Oli kyllä melkoinen pituushyppykisa, sai jännittää ihan loppuun asti miten tässä käy kun kilpasiskot ihan senttien päässä”, tuumi Hanna.

Kari Koskela M35 sarjassa piti tavoitteistaan kiinni ja rusensi kaikissa lajeissa ennätyksensä. Paras sijoitus tuli korkeudessa (4.) samalla tuloksella, yhden pudotuksen huonommalla pöytäkirjalla, pronssia voittaneen Heikki Paanasen kanssa, 133. Pituussuuntaisissa lajeissa Kari teki myös omat ennätyksensä, pituus 253 ja kolmiloikka 738. Antti Rissanen M65 sarjassa teki myös omia ennätyksiä, vauhditon pituus kantoi lukemille 216, korkeus 94 ja kolmiloikka 596.

HSU:ssa on toiminut aikuisten oma yleisurheiluryhmä tammikuusta 2015 alkaen. Toiminta on tämän jälkeen kasvanut ja saanut mukaansa niin uusia lajin harrastajia kuin entisiä urheilijoita. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 20 aikuista, harjoituksia järjestetään Hyvinkään Wanhalla Areenalla kaksi kertaa viikossa. ”HSU:n aikuisryhmässä on huikea fiilis: tuetaan toisia, vedetään yhtä köyttä ja pidetään hauskaa”, HSU:n valmentaja Olli Verkama sanoo.

 

 

 

HSU:n edustajat vauhdittomissa, Antti Rissanen, Hanna Tarkiainen ja Kari Koskela.
HSU:n edustajat vauhdittomissa, Antti Rissanen, Hanna Tarkiainen ja Kari Koskela.
Antti ponnistaa.
Antti ponnistaa.
Vauhdittoman pituuden palkintojen jako. Kultaa Sonia Solismaa, hopeaa Tuire Mäki ja pronssia Hanna Tarkiainen
Vauhdittoman pituuden palkintojen jako. Kultaa Sonia Solismaa, hopeaa Tuire Mäki ja pronssia Hanna Tarkiainen