200 metrin hallikisoista ennätyksiä ja NÅID-halleista Ilmarille pronssia

23.1.2017

200 metrin hallikisat ja NÅID- hallit Helsingissä poikivat tukun juoksuennätyksiä ja Ilmarille kaksi pronssia.

Helsingin Myllyssä kisailtiin viikonloppuna peräkkäisinä päivinä ja HSUn nuoret olivat kisoissa mukana. Vuosittain järjestävät 200 metrin pikapyrähdykset keräsivät reilut kolmesataa juoksijaa naisten ja miesten sarjoissa. Eriä juostiin kolmen minuutin välein kuin liukuhihnalta, kun uudet naiset ja miehet kuopaisivat telineistä pistoolin paukahtaessa erä kerrallaan. Naisilla eriä oli jopa 39 ja miehillä 30. Kisassa syntyi kauden kärkitulokset sekä miesten että naisten juoksussa ja myös nuoremmissa ikäluokissa. Suomen pikajuoksun kärkikaarti oli hyvin edustettuna ja Suomen ennätystilastot laitettiin uusiksi nuoren Oulun lahjakkaan 16-vuotiaan sprintterin toimesta useammassa ikäluokassa. Samuel Purolan juoksu oli sensaatiomainen, sillä hän kiihdytti ajan, joka oikeutti kolmeen kärkitulokseen; miehissä, M19- että M17 -vuotiaissa. Lisäksi aika 21,64 on sekä 19- että 17-vuotiaiden Suomen ennätys. Samuelin tulos on maailmantilaston neljäs ikäluokassaan (17). Naisten kisassa Inka Pöyry (HIFK) pyrähti 13-vuotiaiden Suomen ennätyksen ajalla 26,10. Naisten sarjan voiton vei Johanna Bergheim kauden kärkituloksella 23,99. Viivi Lehikoinen (HIFK) oli toinen juosten ennätysajan 24,36, mikä on samalla 19- vuotiaiden Suomen kautta aikojen tilaston 4.

Kisassa olivat juoksemassa HSUn Jermu Tarkiainen, Ilmari Niiranen, Vilma Rönkä ja Iida Tolonen. Nuoret tekivät uudet upeat ennätyksensä ja samalla parantelivat joukolla viime kesänä ulkoradalla juostuja ennätyksiä. Juoksu tuntui kulkevan itsekullakin lennokkaasti ja juoksusta jäi hyvä fiilis. Jermu oli eränsä ensimmäinen ajalla 24,16 ja Ilmari eränsä toinen aikaan 24,10. Vilma ja Iida rullasivat kevyesti ja kellontarkasti lähes samat ennätysajat, Vilman ajan ollessa 28,03 ja Iidan 28,05. Molemmat tytöt voittivat eränsä. Ilmarilta ja Vilmalta löytyi 200 metrin hallituloksia aiemmilta kausilta, ja molemmat paransivat viime talven tuloksiaan reilusti.

Ilmarin juoksu kulkee, sillä sunnuntaina NÅID-halleissa ( sarjat N,M, M/N19 ja 17) hän ehti jo parannella viikon takaisia 60m sileän ja aitojen ennätyksiä useasti entistä komeampiin lukemiin. Lauantain 200metriä ei painanut jaloissa vaan Ilmari juoksi kolme kovaa ennätysjuoksua. Hän selvitti tiensä 60 metrin alkueristä finaaliin ennätysajalla 7,56 ja sijoittui finaalin kolmanneksi ajalla 7,58. Vaikka Ilmarin mukaan aitomistekniikassa oli parantamisen varaa, hän on aitojen tuloksesta syystäkin tyytyväinen, sillä aiempaa rohkeampi juoksu siivitti uuteen ennätykseen 8,88, joka toi kolmannen sijan kilpailussa. Samoissa kisoissa Maria Kytölä hyppäsi naisten pituudessa 519.

Valmentajat Markku ja Svea Kytölä olivat tyytyväisiä nuorten suorituksiin. Markun mukaan nuorten hienot ennätystulokset todistavat jokaisen kohdalla hyvin sujuneesta syksyn harjoittelukaudesta. Erityisesti siksi, että tulokset ovat jokaisen kohdalla lupaavia jo nyt, vaikka herkistelyharjoitukset ovat vielä edessäpäin liikuttaessa kohden hallikauden huipentumaa – SM-kisoja.

Onnittelut nuorille uusista ennätyksistä ja Ilmarille pronssimitaleista!

Pronssia Ilmarille
Pronssia Ilmarille