Helsyn 9–15 -v. junnuviestit ja Helsy-hallit

31.1.2017

Viikonloppuna kisailtiin Helsingissä Helsyn halliessa sekä lasten junnuviesteissä keskipitkillä matkoilla ja vanhempien sarjoissa yksilölajeissa.

Helsyn –junnuviesteissä keräsivät taas runsaasti lapsia yhteen ja viestikisat juostiin hyvässä yhteishengessä. Viestikisoissa sytytään yhdessä ja ylitetään itsensä, sillä liossa on koko joukkue. Viestissä jännitetään koko joukkueen edestä, sillä kokonaissuoritus on koko joukkueen yksilösuoritusten yhteissumma, missä jokaisen suoritus vaikuttaa kokonaisuuteen. Monille viestit ovat ensimmäinen jännittävä kokemus kilpailemisesta. 9- 15 –vuotiaiden tyttöjen ja poikien lajeina olivat 4 x 200 ja 3 x 600 metrin juoksuviestit. Yhdeksänvuotiailla pidempi matka oli hieman vanhempia lyhyempi – 3 x 400m. 

Viesteissä juoksi kolme tyttöjoukkuetta HSUsta T13- ja T15- sarjoissa.  T15 -sarjassa tyttöjen viestijoukkue osallistui sekä 4 x 200 että 3 x 600 juoksuun. Kiia Brandes, Saara Rantanen, Pihla Poikolainen, Tia Palmunen rullasivat keveästi kapulan siirtyessä tytöltä toiselle ja maaliviiva ylittyi komeasti kovaan aikaan 1.58,41. Osuudet ja vaihdot sujuivat hyvin ja onnistuneiden juoksusuoritusten yhteisummana tytöt sijoittuivat hienosti eränsä toiseksi ja kokonaissijoitus kisassa oli kahdeksas. Pihla, Tia ja Kia urakoivat myös 600 metrin viestin sijoittuen eränsä kuudenneksi (6.12,02).

13-vuotiaiden tyttöjen 4 x 200 viestijoukkueessa juoksivat Helmi Liikanen, Laura Ylönen, Venla Lähdemäki ja Susanna Lammenaho. Helmi aloitti juoksun vauhdikkaasti tulemalla vaihtoon ensimmäisenä.  Laura ja Venla lisäsivät osuuksillaan joukkueen johtoasemaa entisestään ja Susanna ankkurina piti erän ykkössijan upeasti maaliin saakka (2.11,01). Tytöt ottivat rohkealla juoksullaan erävoiton ja olivat kokonaissijoituksissa 14/34.

Helsy-halleissa kisailtiin kahtena päivänä useassa eri lajeissa ja ikäluokissa (M/N, M/N17 ja 19) ja kisassa nähtiin kovia kauden kärkituloksia eri ikäluokissa. Vilma Röngän juoksu kulkee, sillä hän kiihdytti jälleen uuteen 60 metrin ennätykseensä 8,45 ja kamppaili itsensä tasaisen eränsä toiseksi. Hän loikki kevyesti 3-loikassa tuloksen 10,67, joka toi hienon viidennen sijan kisassa. Vilma kohensi hypyllään samalla sekä kesän ennätystään että viime talven halliennätystään, jopa huikeat 51 senttiä. Jermu Tarkiainen hyppäsi miesten sarjassa seivästä ja sijoittui varmalla tuloksella 380 kuudenneksi.

Onnittelut kisaajille hienoista suorituksista!