Roppakaupalla ennätyksiä Areenakävelyistä, Aktia -juoksusta ja Helsy 2 -halleista!

6.2.2017

Areenakävelyt ja Aktia-juoksu:

Espoon Esport Areenalla käytiin sunnuntaina 5.2. Arenakävelyt -kilpailu. HSU:n (T15) tytöt Pihla Poikolainen ja Mette Martikainen osallistuivat kisaan kävellen rytmikkäästi loistaviin tuloksiin. Vaikka talvikaudella ei kävelyä juurikaan ole harjoiteltu ja viimeisistä kisoista on jo useampi kuukausi aikaa, tekivät molemmat tytöt oman ennätyksensä ja varsin tuntuvan tulosparannuksen aikaisempaan verrattuna.

Pihla oli kisan viides tuloksella 19.12,6 ja Mette kuudes tuloksella 19.34,0. Pihlan tulos alittaa T15 A-rajan ja Metelläkin A-raja jäi vain 4 sekunnin päähän. Sekä Pihla että Meten parantelivat viime kesän ennätystuloksia reilun minuutin. Hienot ennätystulokset tässä vaiheessa vuotta lupailevat hyvää varsinaisen kävelykauden alkaessa. Kovakuntoisella Metellä oli takanaan kestävyyttä vaativa viikonloppu, sillä lauantaina Aktia Cupin 4. tiejuoksucupin osakilpailusta heltisi viidellä kilometrillä toinen sija ja uuteen ennätysaikaan 23.31min.

 

Helsy –hallit 2:

Kaksipäiväiset hallikisat (4-5.2) Helsingin Myllypurossa poikivat tukun kauden kärkituloksia monissa eri ikäluokissa ja lajeissa. HSUn nuoret kävivät kisaamassa menetyksekkäästi ja tuomisina oli uusia ennätyksiä, hyviä sijoituksia ja kauden parhaita tuloksia. Kisassa olivat mukana lauantaina Nelli Talvitie kuulassa ja pituudessa, Iida Tolonen 60m ja seipäässä ja Teemu Mustonen 200metrillä. Teemu (M19) juoksi talven ensimmäisen 200m ja juoksu rullasi kevyesti ja kimmoisan lennokkasti aikaan 24.12 (SB) ja viimevuotisen ennätyksen tuntumaan. Hän sijoittui tuloksellisesti kovimman erän kolmanneksi. Teemun mukaan kaikki annettiin, mikä ”koneesta” irtosi tällä hetkellä. Tulos on lupaava SM-halleja silmällä pitäen.

Nelli (N17) kävi avaamassa hallikauden kahdessa lajissa. Nelli oli todella tyytyväinen kuulan tulokseen 11,79 (SB)ja erityisesti muutamiin pukkauksiinsa, sillä koki, että pienikokoista kuulaa oli hankala työntää harjoituksissa käytetyn ison harjoittelukuulan jälkeen. Nelli sijoittui komeasti kovatasoisen kisan viidenneksi, jossa Janette Hanski (KarhU) teki kotimaisen kärkituloksen 14,75 (N17). Pituudessa Nelli ponnisti parhaallaan 4,31.

Iida (N17) juoksi uudeksi ennätyksekseen 60m ajan 8,60 voittaen eränsä. Vaikka juoksu ei vielä ollut rentoa, silti ennätys parantui hienosti 26 sadasosaa viime talvesta. Iida oli tyytyväinen juoksuunsa mutta seiväshyppy kisaansa oli puolestaan tyytymätön. Harjoitushypyt sujuivat hienosti ja olivat lupaavia. Alle tehty 60m juoksu herkisti seiväsjuoksua ja viime viikkojen hyvä harjoittelu ovat kehittäneet voima – ja nopeusominaisuuksia eteenpäin niin, että jäykempi seiväs jäi yllätyksellisesti löysäksi jo kaksikymmentä senttiä alemmassa korkeudessa kuin edellisissä kisoissa Pajulahdessa. Iidan ylitti kuitenkin vaikeuksista huolimatta 300m viimeisellään, mutta kävi taasen ”vanhanaikaisesti” ja seiväs tiputti riman alas telineistä ja kisa päättyi täten korkeuteen 290. Iida sijoittui kisassa toiseksi.

Sunnuntaina Helsy 2-halleissa olivat kisaamassa Tiia Palmunen (T15), Vilma Rönkä (N17), Ilmari Niiranen (M17) ja Niilo Kantoniemi (M17). Vilma, Ilmari ja Niilo aitoivat 60m ja Tiia juoksi 800m. Vilma aitoi 60 metriä aikaan 9,48, mikä on makea uusi ennätys. Hän sijoittui eränsä toiseksi. Viime vuotinen ennätys koheni reilut kahdeksan kymmenystä! Tiia juoksi N17-sarjassa 800 metriä kevyesti aikaan 2.32, 19 ollen eränsä viides, mikä on samalla uusi ennätys standardimittaisella 200m radalla. Tiia petrasi hienosti marraskuussa juoksemaansa ennätystä reilut kolme sekuntia. Ylipitkällä Pajulahden radalla (333m) Tiia on aiemmin tammikuussa juossut jo 2.31, 79, joten kunnon ajoitus näyttää olevan kohdillaan ennen kauden pääkisoja.

Niilo ja Ilmari kellottivat myös komeat ennätysajat. Ilmari oli eränsä kolmas lyöden tiskiin ajan 8,66. Ilmari on nopeassa ja nousujohteisessa kunnossa, sillä ennätys parani pariviikon takaisesta vielä 22 sadasosaa (Ilmarin juoksusta video liitteenä). Niilo aitoi erässään viidenneksi ajalla 10,21 aitoen samalla ensimmäisen kerran hienosti korkeat aidat (91,4cm).

Tilastopajan tulokset kisoista:

Areenakävelyt

Aktiajuoksut

Helsy -hallikilpailut 2

 

Onnittelut nuorille ennätystuloksista!

 

 

Liitteet