Tampere Junior Indoor Games 10–12.3 – kulta ja kaksi hopeasijaa Eeli Rovasalolle!

19.3.2017

Euroopan suurimmat junnuhallit järjestettiin 23. kerran Tampereella. TJIG keräsi yli 1600 nuorta yleisurheilijaa viikonlopuksi Pirkkahalliin. Viikonlopun aikana lajisuorituksia kertyi yli 4000.

Kilpailuihin otettiin poikkeuksellisesti varaslähtö jo perjantaina,  kun  17-vuotiaiden sarja pääsi ensimmäisen kerran haistelemaan Indoor -tunnelmaa. Useissa ikäluokissa ilmoittautuneita kisaajia oli toistasataa  yksittäisissä lajeissa, joten hyvät sijoitukset vaativat huippusuorituksia. TJIG kerää vuosittain yhteen maan parhaat 10­–15 –vuotiaat juniorit ja kisa on sekä  junnuille että seuroille hallikauden selkeä päätapahtuma. Nuorille urheilijoille tapahtuma tarjoaa lisäksi mahdollisuuden kilpailla täyteen ahdetulle huikeasti kannustavalle Pirkkahallin katsomolle aamuvarhaisesta iltamyöhään. Kansainvälistä väriä kilpailuun tuovat urheilijat Saksan Hampurista, sillä Hamburger Sport Verein:n urheilijat osallistuivat kilpailuihin perinteiseen tapaan. Saksan lisäksi osallistujia on myös Venäjältä.

Hyvinkään Seudun Urheilijoista kisaan osallistui 16 urheilijaa. Seuran urheilijat saavuttivat lukuisten ennätysten lisäksi yhden lajivoiton ja kokonaisuutena 5 mitalia. Rovasalon urheilijaperheen tuomisina oli useita mitaleita. Eeli Rovasalo kahmi yhden kultaisen ja kaksi hopeista mitalia. HSU:n kovakuntoinen juoksijalupaus Eeli (P10) voitti 1000 metriä huimaan aikaan 3.24, 60, joka nousee kautta aikojen tilastossa kuudennelle sijalle ikäluokassaan.  Kestävyyden lisäksi Eelillä riittää nopeutta, sillä hän pinkoi 60 metrin sileän (9,22) ja aidat (11,47) vikkelästi ennätysaikaan kahden hopeamitalin kera.  Isosisko Emma Rovasalo (T15) sijoittui seiväshypyssä hienosti toiseksi hyvällä tuloksella 315. Emma teki ennätyksensä myös 60 ja 300 metrillä.

Viidennen mitalin kisoista toi Nelli Talvitie (N17) työntämällä kuulaa komeasti 12,15 ja sijoittumalla kolmanneksi. Nelli oli toki tyytyväinen mitaliin, vaikka työnnöt olivat hänen mukaansa ponnettomia ja jalat hivenen voimattomat, joten räväkkyys työnnöistä jäi puuttumaan. "Onneksi yksi työntö oli edes sinnepäin," Nelli naurahti ja kyseinen työntö toi pronssimitalin.

HSU:n lupaavien junnujen tuomisina oli useita hyviä sijoituksia kärkijoukkoon. Erityisen hienoisti onnistui vasta yhdeksänvuotias Ruth Toivola, joka hyppäsi korkeutta kaksi vuotta vanhempien (T11) sarjassa  ja taivutti kovan uuden ennätyksen 115, joka nousee kautta aikojen tilaston 10. tilalle ikäluokassaan. Miko Koskelainen (P12) (60m aj.), Olavi Halonen (P10) (kuula)  ja Eeli (pituus) sijoittuvat kuudenneksi. Ilmari Niiranen (M17) oli 60m aidoissa seitsemäs, Emma kahdeksas pituudessa, Miko 1000 metrillä ja Tiia Palmunen 300m hienosti kymmenes.

Onnittelut Eelille, Emmalle ja Nellille mitalisijoituksista ja muille urheilijoille upeista ennätyksistä ja onnistumisista. Erityiskiitos Tampereen Pyrinnölle upeasti järjestetyistä kilpailuista ja hyvästä kisatunnelmasta!

Alla kootusti HSU:n kaikkien urheilijoiden tulokset.  Kaikki tulokset löytyvät Tilastopajasta