Pm-maastot juostiin Hirvihaarassa

30.4.2017

Tia Palmunen piirimestari T15-sarjassa

Pm-maastojen tuliaisena kulta, kaksi hopeaa, pronssi ja joukkuehopea. Vappuviikonloppu käynnistyi lauantaina 29.4. Mäntsälän Hirvihaaran maisemissa käydyssä maastojuoksukilpailuissa. Kylmästä säästä huolimatta paikalle oli uskaltautunut 15 ennakkoluulotonta HSU:laista. Piirimestaruuden HSU:lle toi T15-sarjan Tia Palmunen.

Päivän kilpailut aloittivat T9-sarja, jossa HSU:lla oli kolme juoksijaa. Nuorimmilla matkan pituutena oli kilometri. HSU:n parhaasta tuloksesta vastasi Sonja Pitkänen, joka sijoittui kymmenenneksi. Tiukassa joukkuekisassa HSU:n tytöt Sonja, Lotte ja Ada jäivät niukasti neljänneksi. Myös P9-sarjaan osallistui kolme HSU:n juoksijaa. Poikien sarjassa HSU:n parhaaseen tulokseen ylsi Aarre Kalanen, ollen sarjan kolmastoista. Joukkuekilpailussa Aarre, Mikko ja Eelis sijoittuivat neljänsiksi.

10-vuotiaiden sarjassa HSU:lla oli kaksi edustajaa. Neela Jakonen sijoittui omassa sarjassaan sijalle kymmenen. P10-sarjassa HSU:n Eeli Rovasalo kävi tiukkaa kilpailua piirimestaruudesta. Loppukamppailu päättyi tällä kertaa Eelin niukkaan, yhden sekunnin häviöön Nurmijärven Yleisurheilijoiden Anton Kempille. Eelin loppuaika 3.46 oli haastavassa maastossa kuitenkin todella hieno suoritus.

P11-sarjassa Kasper Borremans antoi kaikkensa ja ylsi pronssimitalille. Mäntsälän Urheilijoiden voittoisan kaksikon vauhdissa hienosti pysytellyt Kasper juoksi kahden kilometrin matkan aikaan 7.50.

T12-vuotiaiden sarjaan starttasi HSU:sta kolme innokasta tyttöä. HSU:n parhaasta tuloksesta vastasi Laura Ylönen, joka oli sarjan kymmenes. Suurena ilonaiheena tässä sarjassa oli HSU:n joukkuemitali. Tyttöjen yhteissuoritus toi upeasti hopeisen mitalin.

T13-vuotiaiden sarjassa Netta Jakonen juoksi hyvän juoksun ollen sarjansa kahdeksas.

Hienosti sujuneen päivän kruunasi T15-sarjan Tia Palmunen ja Mette Martikainen, jotka ottivat upeasti piirimestaruuskisojen kaksoisvoiton. Tia urakoi kolmen kilometrin matkan aikaan 14.01 ja Mette sai ajan 14.18. Piirimestaruushopeasta käytiin kovaa kisaa, mutta Mette onnistui pitämään Riihimäen Kiskon Henna Jalovaaran takanaan.

Onnitteluja kaikille kisaan osallistuneille!