Upeita seiväsennätyksiä kovassa sivutuulessa

30.5.2017

Emma Rovasalon ennätys 340 on kauden kärkitulos

Seiväscup I starttasi 29.5.2017 Hyvinkään kentällä aurinkoisessa, mutta hyppäämistä haittaavassa, puuskittaisessa sivutuulessa. Vaikeista olosuhteista huolimatta hyväkuntoiset Hyvinkään nuoret taivuttivat seivästä upeisiin ennätyslukemiin koleaa pohjoistuulta uhmaten.


Lahjakas Emma Rovasalo (T15) vastasi päivän kovatasoisimmasta tuloksesta. Hän liiteli kevyesti 340 ja teki lupaavia yrityksiä korkeudesta 350. Emma hyppäsi uuden ulkoratojen ennätyksen parantaen viime kesän tulostaan reippaasti. Tulos on sama kuin hallissa talvella hypätty halliennätys 340, mutta hän paransi viime kesä ulkona hypättyä ennätystään upeasti 33 senttiä. 14-vuotias Emma nousi tuloksellaan ikäluokkansa kaikkien aikojen tilaston sijalle 15 ja tulos on myös ikäluokan (T14, T15) kauden kärkitulos. 


Niilo Kantoniemi (M17) ylitti komeasti kolmen metrin rajapyykin ylittäessään sen ensimmäisellä yrityksellä. Hän paranteli ennätystään toistamiseen ylittäessään 310 myös ensimmäisellä.  Niilo on kehittynyt huimasti seipäässä muutamassa kuukaudessa, sillä talvella hypätty halliennätys 235 koheni uusille metrilukemille ja uusi ennätys kirjataan nyt jopa ¾ metriä korkeammalle. 


Hyvässä kunnossa oleva Maria Kytölä (N) aloitti kesäkauden kauden parhaallaan taiteilemalla yli 360. Nousujohteisesta kunnosta kielii se, että kisoissa käytetyt jäykemmät kisaseipäät olivat jäänet löysiksi ulkomailla tehdyn onnistuneen harjoittelujakson myötä.  


Iida Tolonen (N17) paransi upeasti viime viime kesän ennätystään reippaat 20 senttiä ja uusi ennätys on lukemissa 330. Iida oli iloinen ja samalla helpottunut päivän kisaansa. Hän huokasi tyytyväisenä onnistuneen kisan jälkeen: ”Vihdoinkin,” sillä ennätystulos on nyt lähempänä niitä lukemia, mitä harjoituksissa tehdyt hypyt ovat lupailleet jo pitkään.    


Hyvinkään nuoret naiset ovat naisten 2017 kärkitilastossa näin kauden alussa hienosti sijoilla 3, 4, 6 – Maria, Emma, Iida. 


Onnittelut urheilijoille hienoista tuloksista.  Kiitos toimitsijoille ja valmentajille. Suuret kiitokset seiväsvalmentaja Teemu Vääräniemelle loistavasta valmennuksesta.

 

Kisatulokset tästä.