Ikäluokan kärkituloksia ja omia ennätyksiä: HSU:n urheilijat vauhdissa lajikarnevaaleilla

30.6.2017

Kuluva viikko on myös yleisurheilukesän perinteinen lajikarnevaaliviikko. Lajikarnevaaleilla urheilijat pääsevät kilpailemaan kahteen otteeseen niin leiri- kuin varsinaisessa karnevaalikilpailussa sekä osallistumaan useammanpäivän mittaiseen erikoisvalmennukseen karnevaalileirillä. HSU:n urheilijat ovat olleet mukana lajikarnevaaleilla tänäkin vuonna ahkerasti.

Ehdottomasti kovimmasta HSU:n urheilijan tekemisestä suorituksesta vastasi Someron seiväskarnevaaleihin osallistunut 14v-ikäinen Emma Rovasalo, joka teki ikäluokkansa kauden kärkituloksen 355 ja paransi samalla ennätystään huimat 10 senttiä. Tämä lupaa erittäin hyvää loppukesän SM-kisoja varten, sillä 365 oli jo lähellä ylitystä ennenkuin käsi pudotti riman. Emman tulosta täydensi Laila lehtinen, joka paransi kauden parasta tulostaan lukemiin 235.

Somerolla hyppäsivät myös kaksi muuta kärkiurheilijaamme. Marcus Kytölä on hiljalleen aloittanut kesän kilpailukautensa ja hyppäsi Somerolla miesten kilpailussa tuloksen 455. Maria Kytölä hyppäsi naisten kilpailussa tuloksen 355. Ihan ei kumpikaan päässyt eilen parhaimpaansa, mutta suunta on molemmilla vahvasti ylöspäin.

Aita- ja pikajuoksukarnevaaleissa Jämsänkoskella Vilma Rönkä juoksi N17-sarjassa 100 m aidat hienosti omaan ennätysaikaan 15.60 parantaen ennätystään melkein sekunnilla sijoittuen 13:ta. Jämsänkoskella sää oli aurinkoinen ja päästiin juoksemaan hyvään myötätuuleen. Karnevaalit jatkuvat aita- ja pikajuoksuspesialistien harjoituksilla ja päättyvät sunnuntaina pikajuoksukilpailuihin.

Kiekko- ja kuulakarnevaalit järjestetään jo perinteisesti kymmenennen kerran Kokemäellä. Nelli Talvitie osallistui N17-sarjan kuulakilpailuun ja työnsi tuloksen 11.91 sijoittuen 8. Nelli ei kisassa saanut kuulaa lentämään tällä kertaa aivan ennätysmittoihin, joka on kirjattu tältä kesältä lukemiin 13.14. Lajikarnevaaleilla on mukana urheilijavieraita ja leiri jatkuu harjoitusilla sunnuntaihin asti.

 

Emma Rovasalo hyppäsi Someron seiväskarnevaaleilla tuloksen 355, joka on 14-tyttöjen kauden uusi kärkitulos!
Emma Rovasalo hyppäsi Someron seiväskarnevaaleilla tuloksen 355, joka on 14-tyttöjen kauden uusi kärkitulos!