Oman tason mukaisia suorituksia - HSU:n joukkueet juoksivat SM-viesteissä Tampereella 8.-9.7.2017

9.7.2017

SM-viestit juostiiin 8.-9.7 Tampereen ratinan stadionilla. Kilpailut ovat aina yksi yleisurheilukesän kohokohdista ja paikalle kerääntyi sankoin joukoin tuhansia yleisurheilijoita ympäri Suomen. Paikalla oli myös aivan Suomen terävintä kärkeä.

HSU edusti kilpailuissa kolmella joukkueella, joista T15 ja P15 4x100m joukkueet juoksivat lauantaina ja T15 4x800m joukkue sunnuntaina.

T15 4x100m joukkue (Kiia Brandes, Emma Rovasalo, Noora Hietala, Anni Lähdemäki) juoksi kilpailujen kolmannessa erässä neljänneksi ajalla 52,57. Aika oli tyttöjen tämän vuoden paras noteeraus, vaikka kisassa vaihdot menivät hieman päälle. Loppusijoituksissa tytöt olivat sijalla 27. Tyttöjen viestissä oli todella iso määrä joukkueita, sillä alkueriä juostiin peräti kahdeksan kappaletta.

P15 4x100m (Kasperi Cederqvist, Elmo Niemi, Justus Talvitie ja Topias Talvitie) juoksivat toisessa erässä kahdeksanneksi ajalla 52,56, jolla sijoituttiin 21:nneksi. Ajalla sijoituttiin  joka siis päihitti tyttöjen juokseman ajan sadasosalla. Seuran sisäinen taistelu säilyi siis tältä osin jännittävänä :)

Sunnuntaina juoksivat T15 4x800m joukkue (Emma Rovasalo, Tia Palmunen, Noora Hietala ja Pihla Poikolainen). Myös tässä juoksussa juoksijoita oli runsaasti ja kilpailu oli erittäin kovaa ja tasaista. Tytöt taistelivat lopulta sijalle 23. ajalla 10,51,84.

Kokonaisuutena joukkueet suorittivat hyvin oman tasonsa mukaisesti. Joukkueita oli etenkin T15-sarjassa todella paljon, minkä vuoksi kilpailu oli erittäin kovaa ja tasaista jokaisessa erässä. Moni urheilija oli ensimmäistä kertaa SM-viesteissä ja sai runsaasti oppia tulevia vuosia ajatellen. Ensi vuonna entistä kovempaa :)

T15 4x800m joukkue: Tia Palmunen, Noora Hietala, Pihla Poikolainen ja Emma Rovasalo.
Kuvassa P15 ja T15 4x100m joukkueet yhteiskuvassa ennen 4x100m kisaa. (vasemmalta Elmo Niemi, Kasperi Cederqvist, Topias Talvitie, Justus Talvitie, Kiia Brandes, Emma Rovasalo, Noora Hietala ja Anni Lähdemäki)
Kiia Brandes lähtötelineissä T145 4x100m juoksun avausosuudelle
Topias Talvitie ankkuroi P15 4x100m joukkueen maaliin