Nuorten Eliittikilpailut Valkeakoskella

15.7.2017

Valkeakoskella kilpailtiin Nuorten Eliittikilpailut torstaina 13.7. Sääennuste lupasi rankkasateita, jonka vuoksi poisjääntejä oli lukuisia. Seiväshyppääjistä paikalla oli vain yksi hyppääjä. Hyvien olosuhteiden vuoksi nähtiin kuitenkin lukuisia uusia henkilökohtaisia ennätyksiä ja kauden parhaita tuloksia, joista suurimmasta vastasi Arttu Korkeasalo työntäen kuulaa uusiin Suomen ennätyslukemiin 19,27 M17 ikäluokassa.

Emma Rovasalo aloitti tyynessä säässä seiväskilpailun hienosti ylittäen ilmavasti ensimmäisillään 320 ja 340. Emma korotti riman uuteen omaan ennätyslukemaansa 361 ja vaihtoi jäykempään seipääseen. Kolme hienoa yritystä ei aivan tällä kertaa tuottanut ylitystä, koska Emma ei saanut hyppyään nousemaan toivotulla tavalla. Vasta 14-vuotiaalle Emmalle kuitenkin hienosti kultaa N17 sarjan seipäässä hienolla tuloksella. Nelli Talvitie heitti keihästä N17-sarjassa 37,88 sijoittuen hienosti neljänneksi. Ensimmäiset heitot olivat Nellin mukaan hieman ”harkkaheittojen tapaisia”, mutta viimeiseen heittoon Nelli sai ladattua hyvin voimaa. Valitettavasti tämä nelikymppinen heitto kaartoi hieman yli sektorista.

Nelli työnsi myös kuulaa ja saikin tasaisen sarjan onnistuneita heittoja 12 metrin molemmin puolin ja työsi parhaallaan 12,62 sijoittuen hienosti kolmanneksi. Kuulaa oli samassa sarjassa (N17) työntämässä myös Vilma Rönkä, joka työnsi parhaallaan 11,17 sijoittuen neljänneksi. Vilman kuulakaaret jäivät hieman mataliksi, mutta taas hieno yli 11 metrin työntö lupaa hyvää syksyn otteluihin. Vilma osallistui myös kolmiloikkaan ja sai tuloksen 10,36 sijoittuen toiseksi.