23 HSU:n urheilijaa viikonlopun Lohja Junior Games-tapahtumassa

31.7.2017

Viime viikonloppuna (28.-30.7) kilpailtiin perinteisissä Lohja Junior Games-kilpailutapahtumassa. Pääosin aurinkoinen sää tarjosi erinomaiset puitteet kilpailujen järjestämiselle ja ennätysten tekoon yli 600 urheilijan suurtapahtumassa. Myös HSU näkyi hyvin kilpailuissa, sillä paikalla oli peräti 23 HSU:n urheilijaa.

HSU:n urheilijoiden parhaasta suorituksesta vastasivat Emma ja Eeli Rovasalo sekä Ruth Toivola. Emma hyppäsi perjantain haastavissa olosuhteissa tuloksen 350, joka osoittaa Emman pystyvän korkeisiin hyppyihin vaikeammassakin kelissä. Emma juoksi lisäksi 100m juoksussa neljänneksi ajalla 13,53. Mainittakoon, että tyttöjen pikamatkoja haittasi etenkin lauantaina etusuoran voimakas vastatuuli, joka söi ajoista useita kymmenyksiä. Pojat pystyivät taas juoksemaan erinomaisia tuloksia takasuoran myötätuulessa.

Eeli Rovasalo urakoi kisapaikalla viisi lajia, joista jokaisessa Eeli seisoi palkintopallilla. Ennätykset paukkuivat 60m juoksussa (9,04), 60m aidoissa (10,47 ja kauden kotimainen kärkitulos), kuulassa (6,56) sekä 150m:llä (22,42 -1,5). Ainoastaan paraatilaji pituushypyssään Eeli jäi muutaman sentin vajaan kuukauden takaisesta ennätyksestään (419), mutta voitti tämänkin kilpailun. Tulokset kertovat Eelin kehittyneen hienosti vuoden aikana eteenpäin.

Ruth Toivola on ollut T9-sarjassa täysin lyömätön korkeushyppääjä ja jatkoi voittojen sarjaa hyppäämällä tuloksen 124. Yritykset ennätyskorkeudesta 130 eivät tällä kertaa aivan onnistuneet. Ruth voitti tämän lisäksi keihään (17,98) ja otti hopeaa harvinaisesti juostulla 40m aitajuoksussa ajalla 8,15

.

Toinen poikien lajiurakoija oli P11-sarjan Olavi Halonen, joka vahvana heittäjänä voitti niin kuulan (9,18) kuin kiekon (26,13). Olavi kokeili myös pitkästä aikaa keihästä ja paransi tässä lajissa roimasti ennätystään tulokseen 28,52, jolla sijoittui kuudenneksi. Olavi kilpaili myös P12-sarjan seipäässä, jossa hän voitti kilpailun hienolla 230 hypyllä, joka on samalla hänen uusi ennätyksensä. Kyseisten lajien lomassa Olavi pinkaisi myös 60m-juoksun aikaan 9,73.

Tyttöjen puolella esiin nousi myös T12-sarjassa kilpaileva Emilia Rouvinen. Emilia urakoi kilpailuissa viisi lajia, joista hän nappasi voiton keihäässä (34,88), hopean kuulassa (10,38), nelossijan vastatuuleen juostussa 60m aitajuoksussa (10,85). Lisäksi Emilia hyppäsi pituudessa kymmenenneksi (4,12) ja juoksi myös T14-sarjassa 100m aikaan 14,36.

Mainittakoon myös lisäksi, että ensimmäisissä virallisissa kilpailuissaan mukana ollut P11-sarjan Aarni Piri teki ensikertalaiseksi todella hienoa jälkeä suorituspaikoilla. Aarni juoksi 60m aikaan 9,83, hyppäsi pituutta 3,65 ja taisteli itsensä hienosti kolmanneksi korkeushypyssä tuloksella 1,24.

Kokonaisuutena HSU:n urheilijat paransivat isolla joukolla ennätyksiään. Tämä lupaa oikein hyvää kilpailukauden lähestyessä elokuuta, jolloin ovat vuorossa junioriluokkien SM-kisat sekä mm. uudenmaan piirin seuracup, toinen PM-ottelu sekä PM-sisulisähuipentuma.

Alla kaikkien HSU:n urheilijoiden tulokset ja sijoitukset.