Hienoja tuloksia ja menestystä Tuusulassa KUY:n Nuorisokansallisissa

15.8.2017

KUY:n Nuorisokansallinen kilpailu pidettiin Tuusulan Urheilukeskuksessa 12. - 13.8.2017. Paikalle oli saapunut runsain mitoin HSUn urheilijoita ja kisoissa nähtiinkin hienoja itsensä ylityksiä ja upeita tuloksia.

T9-sarjassa Ruth Toivola otti upeasti kultaa korkeushypyssä tuloksellaan 125. Ruth jatkoi upeasti sujunutta kisaa kuulassa, jossa hän nappasi hopeaa tuloksellaan 6,42

P11-sarjan kovimmasta HSU tuloksesta vastasi Eeli Rovasalo, joka voitti 60m ajallaan 8,82. Eelin hienot kisat jatkuivat pituushyppypaikalla, jossa Eeli loikkasi hopealle tuloksellaan 4,14 sekä 60m aitajuoksussa, jossa Eeli tuli kolmanneksi ajallaan 10,61.

P13-sarjan parhaasta menestyksestä vastasi Miko Koskelainen, joka voitti pituushypyn tuloksella 4,59.  Miko jatkoi menestyksellistä kisaa ja tuli 60 metrillä neljänneksi ajallaan 8,61. HSUn Arno Toivola puolestaan oli P13-sarjan keihäänheiton hopealla tuloksellaan 45,68.

T13-sarjassa 60 metrillä Venla Lähdemäki voitti oman eränsä ja oli lopputuloksissa 17. ajallaan 9,23. Venla osallistui myös korkeushyppyyn, jossa hän oli jaetulla neljännellä tilalla korkeudella 130 sekä pituushyppyyn, jossa hän oli seitsemäs tuloksellaan 4,30. Venla oli kisan ahkerin HSUlainen, sillä hän urakoi vielä 60m aidat aikaan 11,09, jolla oltiin kisan 14. Moona Virtanen oli korkeushypyn 12. korkeudella 115 ja pituushypynn eljäs tuloksellaan 3,42. 200 metrillä Mira Martikainen oli kisan 27. ajalla 34,31.

14-15 -vuotiaiden sarjassa nämä kisat oli viimeinen mahdollisuus rikkoa parin viikon kuluttua pidettävien sm-kisojen rajat. Ja tässä sarjassa nähtiinkin upeita onnistumisia.

T15-sarjassa Emma Rovasalo oli upeasti 100 metrin kolmas ajallaan 12,95. HSU:laisittain upeaa 100 metrin kisaa täydensivät Anni Lähdemäki joka oli seitsemäs ajallaan 13,99, Noora Hietala, joka oli 11. ajallaan 13,49, Kiia Brandes joka oli kisan 13. ajallaan 13,68 sekä Oona Manninen, joka oli kisan 17. ajallaan 14,07. Anni Lähdemäki jatkoi hyviä suorituksia 300 metrillä, jossa hän oli kisan kolmas tuloksellaan 44,86. Noora Hietala puolestaan tällä matkalla kuudes ajallaan 46,08.  Nooran paras suoritus tuli pituushypyssä, jonka hän voitti tuloksellaan 5,18. Pituushyppypaikalla upeaa HSU päivää jatkoi Emma Rovasalo, joka oli kisan toinen tuloksellaan 5,01, Riina Virtanen, joka oli kisan kuudes tuloksella 4,77, Oona Manninen, joka oli kisan 10. tuloksella 4,43, Anni Lähdemäki, joka oli kisan 14. tuloksella 4,32 sekä Kiia Brandes, joka oli 19. tuloksella 4,14. 80m aitajuoksussa Riina Virtanen oli hienosti jaetulla toisella sijalla ajallaan 13,50 ja Noora Hietala täydensi Riinan tulosta kuudennella tilallaan ajalla 14,18. Kuulassa Venla Toivola sijoittui hopealle tuloksellaan 9,72. Pihla Poikolainen onnistui korkeushypyssä ja voitti kisan tuloksellaan 143. Pihlan hieno kisa sai jatkoa 3000m kävelyssä, jossa Pihla oli hopealla ajallaan 18.20,29. HSU:n kävelymenestystä täydensi Mette Martikainen, joka onnistui alittamaan SM-rajan ja oli kisan kuudes ajallaan 19.18.54. Kea Kuusisto oli kävelyn kahdeksas ajallaan 20.31,99. 2000 metrillä jo aiemmin samana päivänä kävelyyn osallistunut Mette Matikainen oli kisan kuudes ajalla 8.40,28

P15-sarjan parhaasta tuloksesta vastasi Eeli Vuola, joka voitti 300m ajalla 39,47. Tulos alitti samalla sm-rajan, joten Eeli nähdään parin viikon kuluttua SM-kisoissa Raaseporissa.

Vasta 14-vuotias Emma Rovasalo kävi kokeilemassa nopeuttaan myös N17-sarjan 200 metrillä, jossa hän oli kuudes ajallaan 26,86. Samalla matkalla Sinja Sarasto oli kahdeksas ajallaan 28,06 ja 14-vuotias Oona Manninen yhdeksäs 29,27. N17 kuulantyönnössä Milla Rasinkangas oli hienosti hopealla tuloksellaan 10,12.

HSU:n mitalit

T9 korkeushyppy: 1) Ruth Toivola 125
T9 kuula: 2) Ruth Toivola 6,42
P11 60m: 1) Eeli Rovasalo 8,82
P12 pituus: 2) Eeli Rovasalo 4,14
P12 60aj: 3) Eeli Rovasalo 10,61
P13 pituus: 1) Miko Koskelainen 4,59
P13 keihäs: 2) Arno Toivola 45,68