HSU:lle kaksi mitalia nuorten SM-moniotteluista 9.-10.9

11.9.2017

Viikonloppuna kilpailtiin kotikentällämme Hyvinkäällä sekä Riihimäellä nuorten (14-22v) moniotteluiden SM-kilpailut. Seuramme oli viimeisen päälle työllistetty kisajärjestelyissä ja paikalla oli lähes 100 toimitsijatehtävissä toiminutta vapaaehtoista. Kilpailua sävytti etenkin lauantaina jatkuva vesisade, joka aiheutti omat haasteensa kilpailujärjestelyille. Sunnuntain osalta päästiin kuitenkin kilpailemaan pääosin harmaassa, mutta pääosin poutaisessa kelissä. Tästä huolimatta toimitsijat pysyivät hyvällä tuulella ja auttoivat hienosti toisiaan sekä urheilijoita. HSU haluaakin lämpimästi kiittää kaikkia vapaaehtoisia hienosta mukanaolosta viikonlopun aikana!

Järjestelyjen lisäksi vauhdissa oli yhteensä kymmenen HSU:n urheilijaa, josta valtaosa kilpaili Hyvinkäällä. M17-sarjassa vauhdissa olivat Hyvinkäällä kisanneet Jermu Tarkiainen, Niilo Kantoniemi ja Aapo Nieminen, N17-sarjassa Vilma Rönkä ja Nelli Talvitie, T14-sarjassa Emma Rovasalo, Noora Hietala ja Kiia Brandes sekä Riihimäellä kisanneet P14-sarjan Juho Kantoniemi ja Justus Talvitie.

M17-sarjassa HSU sai osakseen hienoa menestystä, sillä etukäteenkin kärkijoukkoon ennustettu Jermu Tarkiainen otteli itsensä SM-pronssille pistein 6405. Elämänsä ensimmäistä 10-ottelua tehnyt Jermu aloitti ottelunsa 100m juoksulla, joka kulki aikaan 11,48. Pituus lensi uuteen ennätysmittaan 637, samoin kuin kuula (12,97) kuin korkeuskin (172). Ensimmäisen päivän päättänyt 400m kulki Jermulta aikan 52,75. Kakkospäivän 110m aidat Jermu juoksi 15,36, kiekko lensi 35,63, paraatilaji seipäässä meni tyydyttävästi 420, keihäässä tuli tulos 45,98 ja viimeisenä olleen 1500m juoksu Jermu taisteli aikaan 5,16,47. Tasaisen korkealla tasolla etenkin nopeuslajeissa suorittanut Jermu palkittiinkin selvällä erolla sarjan pronssimitalilla. Kilpailun voiton vei Ähtärin urheilijoien Juuso Toivonen tuloksella 6869 ja kakkossijan otti Joensuun Katajan Eeki Kokkonen tuloksella 6713.

Samassa sarjassa olivat mukana myös Niilo Kantoniemi, joka sijoittui 15:ta pistein 4493 (12,48, 500, 11,42, 148, 58,39, 18,79, 29,06, 290, 46,70, 5,36,99) sekä Aapo Nieminen 18:ta pistein 4405 (12,70, 523, 10,64, 151, 1,02,62, 17,83, 25,36, 300, 45,53, 5,26,92). Molemmat onnistuivat hyvin etenkin 100m juoksussa sekä seiväshypyssä.

Toisen HSU:n SM-mitalin nappasivat Emma Rovasalo ja Noora Hietala T14-sarjan 5-ottelun (80m aidat, pituus, keihäs, korkeus, 800m) parikilpailusta. Hienosti suoriutuneet tytöt venyivät loistavasti etenkin korkeushypyssä, jossa Emma paransi ennätystään 6 sentillä, Noora 13 sentillä ja kolmantena HSU:n urheilijana ollut Kiia Brandes 12 sentillä. Parikilpailun voitti ylivoimaiseen tyyliin Tampereen Pyrinnön Saga Vanninen ja Vilma Itälinna ja kakkossijan If Raseborgin Saimi Lupala ja Sandra Björklöf. Emma Rovasalo taisteli kilpailun loppuun asti jopa henkilökohtaisen kilpailun mitalista ja sijoittui lopputuloksissa neljänneksi hienoilla ennätyspisteillään 2196, joka sisälsi peräti neljä lajiennätystä (12,78, 494, 30,84, 145, 2,38,83). Emmaa täydensi hienosti Noora Hietala, joka sijoittui 11:ta pistein 1910, joka sisälsi myös kaksi lajiennätystä (13,43, 490, 21,13, 148, 2,48,61). Kolmantena HSU:n urheilijana mukana oli myös Kiia Brandes, joka sijoittui 20:ksi pistein 1418 (14,28, 421, 18,01, 139, 3,21,72). Kiian sarja sisälsi myös useamman lajiennätyksen.

N17-sarjassa Vilma Rönkä lähti tekemään kautensa toista 7-ottelua hyvässä loppukauden nousukunnossa. Vilma aloitti ottelun erinomaisesti 100m aidoissa ajalla 15,28. Ottelu jatkui korkeuden tuloksella 149, kuulantyönnön 11,12:lla ja erinomaisesti kulkenut 200m, joka meni ajassa 27,43. Toisena päivänä pituushypyssä tuli tulos 472, keihäs lensi hyvin lukemiin 30,83 ja viimeisenä ollut 800m kulki aikaan 2,35,15. Tämä takasi yhteispisteet 4301 ja 13:ta sijan todella tasaisessa ottelukisassa. Näin Vilma paransi Riihimäellä aluemestaruusotteluissa tekemäänsä ennätystään yhteensä 69 pisteellä.

Kilpailussa oli mukana Nelli Talvitie, joka sijoittui 26:ksi 3348 pistesaalillaan varsin tasaisella suorituksella(18,10, 140, 12,20, 30,55, 4,49, 36,79, 3,18,75). Heittovoimainen Nelli esiintyi edukseen etenkin kuulassa ja keihäässä.

P14-sarjan 5-ottelu (100m aidat, pituus, seiväs, keihäs, 1000m) kilpailtiin Riihimäellä, jossa oli mukana kaksi HSU:n urheilijaa. Justus Talvitie taisteli itsensä 16:ta pistein 1724 (17.42, 4.37, 2.62, 29.86 3:46.08) ja Juho Kantoniemi 17:ta pistein 1405 (20.09, 4.14, 2.42, 28.03, 3:53.40). Pojat onnistuivat hyvin etenkin keihäänheitossa. Yhteistulos riitti tällä kertaa parikilpailun neljänteen sijaan.

Näin tämän vuoden seuramme suururakka ja loppukauden huipentumana olleet SM-moniottelut saatiin päätökseen. HSU kiittää oman toimitsijaväen lisäksi myös muita kilpailijoita ja heidän valmentajia ja huoltajiaan tämän vuoden SM-kilpailusta. Nähdään taas Hyvinkäällä!

Emma Rovasalo, Noora Hietala ja Kiia Brandes edustivat HSU:ta T14-sarjan 5-ottelussa
Noora ja Emma saalistivat T14-sarjan paripronssia ja Emma oli myös lähellä henkilökohtaista mitalia ollen sarjansa neljäs
Emma Rovasaloa oli kannustamassa koko Rovasaloiden perhe äitiä, isää ja pikkuveljeä myöten.
T14- ja P14-sarjan urheilijoiden valmentajana toimiva Yvonn Lindholm nouti palkintojenjaossa HSU:n joukkuemitalin, jonka hän sai kilpailunjohtaja Erkki Tenkulalta.
Jermu Tarkiainen saalisti SM-pronssia M17-sarjan 10-ottelussa
Jermu Tarkiaisen lisäksi Aapo Nieminen ja Niilo Kantoniemi suorittivat 10-ottelunsa läpi M17-sarjassa
M17-sarjan kymppiottelijat olivat tiivis porukka ja kerääntyivät yhteen kisan jälkeen kunniakierrosta ja yhteiskuvaa varten
Vilma Rönkä ja Nelli Talvitie suorituivat kunniakkaasti N17-sarjan 7-ottelusta
Kilpailuissa oli paikalla runsaasti toimitsijoita, joita oli paikalla lapsista aikuisiin. Jokaiselle löytyi tekemistä.