HSUn urheilijat hyvässä vireessä Helsyn hallikisoissa ja Espoon areenalla

5.2.2018

Viikonloppuna kilpailtiin myös Helsyn hallikisoissa ja moniotteluissa. Lauantaina N17-sarjassa 15-vuotias Emma Rovasalo voitti seiväskisan tuloksella 330 ja Kiia Brandes (myös 15 täyttävä) oli kolmas uudella ennätyksellään 290. N19-seipäässä Iida Tolonen oli toinen tuloksella 310. N17-kuulassa vasta 12-vuotias Emilia Rouvinen oli kuudes tuloksella 9,56. Tämä oli Emilian ensimmäinen kisa 3 kg:n kuulalla. Samassa sarjassa kilpaillut Nelli Talvitie jäi valitettavasti ilman tulosta kuulassa. Pituudessa Nellin tulos 448 ei riittänyt jatkokierroksille. Sunnuntaina 800 metrillä Tia Palmunen oli N17-sarjan kolmas ajalla 2.34,05.

Sunnuntaina oli myös T15-sarjassa 5-ottelu, johon osallistuivat Noora Hietala ja Kiia Brandes. 60m aidoissa oli tasaista ja molemmat juoksivat ennätyksensä reilusti, Noora 10,15 ja Kiia 10,16. Korkeudessa molemmat paransivat halliennätystään 12 cm:llä ja kumpikin jäi ulkorataennätyksestään sentin, Noora tuloksella 147 ja Kiia 138. Kuula oli seuraava laji, jossa Kiia yllätti kaikkia nappaamalla lajivoiton ennätyksellään 8,23. Noora jäi 10 cm omasta ennätyksestään tuloksella 790. Noora jatkoi tasaista sarjaa ja oli pituudessa toinen tuloksella 503. Kiia joutui valitettavasti jättämään kisan kesken, kun flunssa vei tytöstä voiton. Noora taisteli 800m uuden halliennätyksen 4 sekunnilla ajalla 2.43,47, ja oli lopulta hienosti ottelun toinen kokonaispisteillä 2132.

Espoo areenalla kilpailtiin myös lauantaina arenakävelyt. Mukana oli kaksi HSUn urheilijaa N17-sarjan 3000m kävelyssä: Pihla Poikolainen ja Mette Martikainen. Pihla sijoittui kilpailussa hienosti toiseksi ennätysajallaan 17,18,4 ja Mette Pihlan perässä kolmanneksi.