HSUn hyppysprintit keräsivät paikalle 85 kilpailijaa

5.2.2018

HSUn järjestämät kansalliset hyppysprintit järjestettiin sunnuntaina 4.2:ta wanhalla areenalla klo 11-16. Kilpailussa kilpailivat ensin klo 11-12 5-9v sarjan urheilijat ja klo 13-16 vauhdissa olivat 11v- ja vanhemmat kilpasarjat. Kilpailussa riitti vilskettä, sillä kaikki sarjat huomioonottaen osallistuneita urheilijoita oli paikalla 85 kappaletta. Näistä HSUn urheilijoita oli mukana 52 urheilijaa, joka siis kattoi yli puolet kokonaisosallistujamäärästä.

Kilpailut saatiin järjestettyä hyvin aikataulussa ja toimitsijoita oli paikalla niin hyvin, että kilpailut sujuivat hyvässä järjestyksessä. HSUn puolesta kiitämmekin lämpimästi kaikkia avusta.

Klo 11-12 kilpailivat 5-9v sarjojen urheilijat pituushypyssä ja juoksukennoilla juostavassa temppuradassa (pituus noin 40m). Kilpailut järjestettiin totuttuun Silja-Line seurakisahengessä, mutta tällä kertaa poikkeuksena oli, että pituushyppy toimi kilpailussa virallisena lajina. Mukana oli tällä kertaa myös poikkeuksellisen paljon muiden seurojen urheilijoita, jotka myös nostivat etenkin 9-vuotiaiden kilpailusarjan tasoa. Päivän kovimmasta temppuratatuloksesta vastasikin Numrijärven Yleisurheilun Jere Paananen (13,94). Pisimmän pituuskaaren hyppäsi taas T9-sarjassa HIFK:n Vera Ahlfors (306). HSUn urheilijoista parhaimmista tuloksista vastasi P9-sarjassa Mikko Koivisto (274, 14,56)  ja Eemeli Auvinen (275, 15,17), T9-sarjassa Janina Vuorenmaa (301, 14,85) ja Vieno Hakakari (277, 15,46), P7-sarjassa Niklas Jääskeläinen (217, 16,99) ja Aatos Rouvinen (16,83), T7-sarjassa Miisa Virtanen (207, 15,98) ja Liina Pajunen (226), T-5 sarjassa Helmi Rouvinen ja P5-sarjassa Aatu Järvelä.

11v ja vanhemmat sarjat aloittivat kilpailunsa klo 13. Kilpailulajeina kaikilla sarjoilla olivat seiväs- ja pituushyppy sekä kaksiosainen juoksukennojen läpi juostava nopeuskilpailu. Kilpailun ensimmäisessä osassa juostiin lentävä 20m ja toisessa osassa paikaltaan 50m, josta mitattiin myös juoksun aikainen lentävä 30m. Nämä kaikki ajat laskettiin yhteen, jonka perusteella sijoitukset määräytyivät.

P11-sarjassa komentoa pitivät HSUn urheilijat. P11-sarjan pituushypyssä HSUn Eeli Rovasalo hyppäsi lähelle ulkorataennätystään tuloksella 421. Perässä tuli Asla Piri tuloksella 384 ja neljänneksi sijoittunut Elias Oksanen tuloksella 365. Kilpailun seitsemmänneksi sijoittui myös Luka Hautala tuloksella 2,55. P11-seiväshypyssä Anton Sokoff taiteili voittajaksi tuloksella 175. Nopeustestissä voiton vei Asla Piri (yhteisajalla 15,26), kolmanneksi juoksi Elias Oksanen (yhteisaika 16,06) ja viidenneksi Luka Hautala (yhteisaika 20,81).

T11-sarjassa Sissi Kaksonen voitti niin nopeustestin (15,66) kuin pituushypyn (366). Hopeaa otti Elsa Pinola niin pituushypyssä (326) kuin nopeustestissä (16,01).

P13-sarjassa HSUn osalta parasta tulosta teki Aarni Piri, joka otti hopeaa niin pituushypyssä (394) kuin nopeustestissä (14,71). Tulokset osoittivat Aarnin kehittyneen syksyn ja talven aikana hyvin. Mukana oli myös Riku Hautala, joka hyppäsi pituutta 234 ja juoksi nopeustestin yhteisaikaan (17,62). Tulokset riittivät neljänteen sijaan.

T13-sarjassa kilpaili kolme HSUn urheilijaa. Isla Sokoff otti pronssia nopeustestissä (14,78) ja voiton seiväshypyssä (225). Moona Virtanen hyppäsi uudella ennätyksellään pituudessa neljänneksi (371) ja sijoittui nopeustestissä viidenneksi (15,20). Laura Ylönen oli taas nopeustestissä neljäs (14,95) ja pituudessa viides (357). Lotta Lamminen oli niin pituushypyssä (324) kuin nopeustestissä (15,91) kuudes.

P15-sarjassa HSUn urheilijoita nähtiin vain seiväshypyssä. Seiväskautensa aloittivat niin kisan toiseksi sijoittunut Justus Talvitie (265) kuin ilman tulosta jäänyt Juho Kantoniemi. Pojat valittelivat kisapaikalla, että sopivaa seivästä ei oikein hyppäämiseen tahtonut löytyä.

T15-sarjassa kilpaili Seiväshypyssä Emma Rovasalo, joka oli kilpaillut myös päivää aiemmin Helsyn hallikisoissa. Emman tulos riitti seiväshypyssä tällä kertaa tulokseen 335, millä irtosi kilpailun selvä voitto. Samassa sarjassa kilpaili myös Helmi Liikanen, joka sijoittui nopeustestissä neljänneksi (14,29) ja pituudessa kolmanneksi (378).

N17-sarjassa kilpaili kolme HSUn urheilijaa. Nopeustestissä voiton vei Riina Virtanen (yhteisaika 13,40), kolmanneksi sijoittui Saara Rantanen (13,62) ja neljänneksi Henna Julkunen (14,50). Myös HSUn Venla Tiljander oli mukana kilpailussa, mutta joutui valitettavasti keskeyttämään. Pituushypyssä Riinan ja Saaran osat vaihtuivat, kun Saara vei lajin voiton tuloksella 458 ja Riina otti hopeaa tuloksella 442. Henna Julkunen oli neljäs tuloksella 402 ja Venla Tiljander viides tuloksella 335.

Miesten sarjassa nähtiin hienoja HSUn urheilijoiden kamppailuja. Nopeustestissä koko päivän kovimman tuloksen teki odotetusti Ilmari Niiranen (yhteisaika 11,46). Ilmarin vanavedessä juoksivat Niilo Kantoniemi (12,08) ja Aapo Nieminen (12,12). Seuramme junioriurheilijoita seurasi joukko seuramme aikuisurheilijoita, joista kovimman tuloksen teki Tarmo Voigemast (yhteisaika 12,32). Tarmon perässä tulivat Antti Koivukoski (12,48), Jari Vuorenmaa (14,18), Toomas Eelsoo (14,66) ja Antti Rissanen (15,04). Pituushypyssä aikuisurheilijoiden järjestys hieman vaihtui, sillä voiton vei Antti Koivukoski (488), kakkoseksi sijoittui Tarmo Voigemast (479), Jari Vuorenmaa (429), Toomas Eelsoo (400) ja Antti Rissanen (355).

Naisten sarjassa pituushypyssä HSUn Minna Kouhia vei voiton tuloksella 465 ja kakkoseksi sijoittui Seija Manninen tuloksella 304. Seiväshypyssä HSUn Iida Tolonen vei myös voiton tuloksella 325. Seija voitti nopeustestin (16,88), jonka Minna ja Iida joutuivat jättämään väliin pienten kiputuntemusten vuoksi.

11v ja vanhempien sarjojen tulokset löytyvät täältä

5-9v kisojen tulokset liitteenä.

Helmi Rouvinen kilpaili T5-sarjassa
9-sarjan kilpailijat asettuvat valmiiksi temppurataa varten
5- ja 7v sarjat aloittivat kilpailut ensin pituushypyssä
5-7v sarjojen pituushyppy menossa5v ja 7v-sarjojen kilpailijat jonossa odottamassa vuoroaan
P7- sarjan Iikka Oksanen vauhdissa temppuradan aidan alituskohdassa
P9-sarjan Mikko Koivisto valmistautuu pituushyppysuoritukseensa
Sissi Kaksonen menestyi hyvin T11-sarjan kilpailuissa
Aarni Piri osoitti P13-sarjassa hyvää tuloskuntoa kipailun aikana ja otti mitalit niin juoksutestistä kuin pituushypystä