Kolme HSUn juoksijaa mukana Keravan keinukallioilla pidetyissä PM- ja AM-maastoissa

29.4.2018

Pieni, mutta piskuinen HSUn joukkue edusti seuraamme hienosti Keravan keinukalliolla pidetyissä PM- ja AM-maastoissa lauantaina 28.4. Maastojuoksut järjestettiin yhdessä Helsyn ja NÅIDn piirin juoksijoiden kanssa, joten osallistujia oli kilpailuissa varsin paljon. Keinukallion maasto toi oman värinsä kisaan, sillä kilpailureitit olivat hyvin mäkisiä, jotka antoivat oman haasteensa juoksijoille.

Ensimmäinen HSUn urheilijana vauhdissa oli P9-sarjassa kilpaillut Mikko Koivisto. 1km mittaisella matkalla oli mukana peräti 30 juoksijaa kolmesta eri piiristä, jotka kukin mittelivät omassa piirikisassaan, joten vauhtia ja tilanteita riitti koko matkan ajaksi. Mikko taisteli vahvan loppukirinsä siivittämän hienosti ja ylitti maaliviivan oman piirinsä viidentenä ajalla 5,25,9.

Toisena matkaan lähti Mikon jälkeen P11-sarjan Eeli Rovasalo 1,5km juoksumatkalle. Viimevuoden hopeaansa kirkastamaan lähtenyt Eeli taistelikin totuttuun tyyliinsä rajusti ja voitti oman piirinsä kilpailun ajalla 6,41,0, jolla hän sai neljän sekunnin eron kakkosena tulleeseen. Eelin suoritus nousi korkealle myös kaikkien kolmen piirin tuloslistalla, sillä häntä kovempaa juoksi vain Helsyn piirin voittanut Karri Kuusinen (6,33,5)

Viimeisenä HSUn urheilijana matkaan lähti aluemestaruusmaastojen naisten sarjassa juossut Emilia Jousimaa naisten 4km juoksussa. Vahvan jalkapallotaustan omaava Emilia on viime aikoina harjoitellut runsaasti juoksua ja tuli kokeilemaan ensimmäistä kertaa juoksukuntoaan virallisesti HSUn riveissä. Aloitus olikin hyvin lupaava, sillä Emilia juoksi naisten sarjan kolmanneksi ajalla 17,51,1. Aloitus oli sen verran lupaava, että toivottavasti näemme Emiliaa myös kesällä maantie- ja ratamatkoilla :)

Näin HSU saavutti kilpailuissa kaksi mitalia ja yhden pistesijan. Joukkueen kokoon nähden menestys oli erinomaista. HSU onnittelee Mikkoa, Eeliä ja Emiliaa hienoista suorituksista!

Liitteenä tulokset.

Eeli Rovasalo voitti uudenmaan piirin P11-sarjan PM-kultaa
Kilpailureitti oli keinukalliolla hyvin mäkinen. Tässä Eeli kapuaa kisan kärkijoukon kanssa niistä yhtä
P9-sarjassa kilpaillut Mikko Koivisto taistelee tiukasti loppukirissä, joka riitti uudenmaan piirin sarjassa viidenteen sijaan
Mikko maalintulon jälkeen
Uusi HSUn urheilija Emilia Jousimaa oli naisten sarjan kolmas aluemestaruusmaastojen puolella