HSUn edustajilta oman tason mukaisia suorituksia SM-maastoissa

7.5.2018

Eilen sunnuntaina 6.5 kilpailtiin Salon Perniössä, Melassuon urheilukeskuksessa SM-maastojuoksukilpailut. Mukana oli kaksi HSUn urheilijaa, Emilia Jousimaa (N 6km) ja Kaarina Lehtonen (N22 4km).

Emilia lähti kilpailemaan naisten sarjan SM-maastojen kuuden kilometrin starttiviivalle ensimmäistä kertaa elämässään. Jalkapallotaustan omaava Emilia on alkanut tänä vuonna harjoittelemaan totisemmin kestävyysjuoksua ja voittikin pari viikkoa sitten eteläisen alueen mestaruuskilpailuissa pronssia. Nyt oli edessä kuitenkin astetta kovempi tasonmittaus, kun vastassa oli koko Suomen parhaimmisto. Kyyti olikin alusta asti kovaa ja Emilia taisteli sen, minkä pystyi. Suoritus riitti lopulta 36:nneksi ajalla 26:21, mikä oli hyvä suoritus juoksu-uraansa aloittelevalle Emilialle.  .

Toinen HSUn väreissä juossut kilpailija oli Kaarina Lehtonen N22-sarjan 4km:llä. Pitkään jalkavaivoista taistellut Kaarina on kuitenkin hiljalleen päässyt takaisin juoksukuntoon ja pääsi ilahduttavasti mukaan tämän vuoden SM-maastokisoihin. Kovien nopeuskestäyysjuoksuharjoitusten puute vielä näkyi suorituksessa, mikä riitti tänä vuonna 26:een sijaan ajalla 19:09.

Molemmat HSUn kilpailijat tekivät näin tilanteeseensa nähden hyvän suorituksen. Toivomme kovasti, että Emilia kuin Kaarina nähdään aktiivisesti myös kesäkauden aikana juoksuradoilla edustamassa HSUn värejä.

SM-maastojen tulokset löydät täältä

Kaarina Lehtonen juoksi N22-sarjan 4km:llä
Kaarina Lehtonen juoksi N22-sarjan 4km:llä
Emilia Jousimaa (kuvassa takana) edusti HSUn värejä naisten 6km matkalla
Emilia Jousimaa (kuvassa takana) edusti HSUn värejä naisten 6km matkalla