Eteläisen alueen mestaruuskilpailut käytiin Hyvinkäällä 24.-25.7

26.7.2018

Eteläisen alueen mestaruuskilpailut käytiin 24.-25.7 (ti-ke) välisenä aikana Hyvinkään Urheilupuistossa. Aluemestaruuksista kamppailivat 17- ja 19-ikäiset uudenmaan, Helsingin ja ruotsinkielisen uudenmaan urheilijat. Hellekelissä käydyt kilpailut keräsivät paikalle yli 250 osanottajaa taistelemaan aluemestaruusmitaleista ja hyvistä tuloksista. Mukana oli myös runsaasti alueen ulkopuolisia kisaajia. Järjestelyt sujuivat muuten mallikkaasti, vaikkakin miinusmerkkistä oli, että ensimmäisenä kisapäivänä sähköinen ajanotto ei. Tästä syystä ensimmäinen päivä jouduttiin kisaamaan juoksulajeissa käsiajoilla. Kakkospäiväksi vika saatiin kuitenkin korjattua ja kisat pääsivät jatkumaan taas sähköaikojen muodossa.

Kaksipäiväiset kisat vaativat onnistuakseen suuren määrän toimitsijoita. HSU kiittääkin lämpimästi kaikkia mukanaolleita toimijoita, jotka hoitivat tehtävänsä erinomaisesti :)

Kilpailujen kovimmista suorituksista vastasivat odotetusti Esbo IF:n seiväshyppääjä Saga Andersson ja Helsingin Kisa-Veikkojen keihäänheittäjä Topias Laine. Saga hyppäsi N19-sarjan seipäässä tuloksen 420 ja teki myös yrityksiä korkeudesta 440. Tulos riitti voittoon lähes metrin erolla kakkoseksi sijoittuneeseen HSUn Iida Toloseen, joka hyppäsi 322. HKV:n Topias Laine taas kiskaisi M17-sarjan keihäänheitossa hienon kaaren, joka kantoi tulokseen 71,76. Topias on heittänyt tällä kaudella useamman kerran yli 70m ja ennätys on kirjattu lukemiin 75.83m. Topias osoitti myös kovaa nopeuttaan juoksemalla sarjansa 200m:llä kakkoseksi ajalla 22,74.

Kilpailuissa oli mukana myös parikymmentä HSUn urheilijaa, jotka keräsivät yhteensä seitsemän mitalia. Heistä parhaiten menestyi N17-sarjassa kilpaillut Emma Rovasalo, joka voitti sarjansa seiväshypyn tuloksella 332. Toisen kultamitalin nappasi HSUn Niilo Kantoniemi voittamalla M19-sarjan kuulantyönnön tuloksella 11.20. Niilo saalisti lisäksi pronssia keihäänheitossa lukemin 43,65 ja teki erinomaisia juoksuja niin 400m:lla (53,7) kuin 200m:llä (23,98) jotka ovat Niilon uusia ennätyksiä.

Muut HSUn mitalistit olivat hopeaa napanneet Aapo Nieminen M19-sarjan kuulassa (9,68), Jermu Tarkiainen M17-sarjan kuulassa (13,69), Iida Tolonen N19-sarjan seipäässä (322). Pronssia nappasivat aiemmin mainitun Niilon lisäksi Iida Tolonen N19-sarjan keihäässä (35,05). Lisäksi mitalin tuntumassa oli niin pituudessa (507) kuin kolmiloikassa (10,44) Noora Hietala. Hyviä tuloksia tekivät myös  N17-sarjan kiekonheitossa mitalin tuntuman heittänyt Nelli Talvitien (35,77) sekä vasta 13-vuotiaan Emilia Rouvisen N17-sarjassa tekemä kuulantyöntösuoritus (10,08). Kisassa nähtiin myös HSUn SM-nuorisovalmennusryhmän valmentajana toimivan Yvonn Lindholmin hyvä seiväshyppysuoritus (302cm).

Ohessa lista kaikista HSUn urheilijoiden tekemistä suorituksista eteläisen alueen mestaruuskisoissa.