HSU uudenmaan piirin seuracupissa neljännelle sijalle

8.8.2018

Eilen tiistaina 7.8 kilpailtiin Nurmijärvellä uudenmaan piirin seuracupin toinen osa. HSU lähti toiseen osaan hyvistä asetelmista piirin kolmannelta sijalta, jossa oli myös mahdollisuudet päästä aina tera-sarjan finaaliin saakka, jonne valikoituu koko valtakunnan kuusitoista parasta yleisurheiluseuraa.

Valitettavasti HSUn tulos ei tällä kertaa riittänyt aivan finaaliin saakka ja uudenmaan piirissä myös takaa hurjasti tullut Nurmijärven Yleisurheilu kiilasi seuramme ohi kokonaispisteissä. HSU sai kakkososasta yhteensä 11434 pistettä ja kahden osakilpailun kokonaispisteinä 24258, joka riittää tällä hetkellä Tera-sarjan 18:ta sijalle, kun vielä ainakin yksi piiri on kilpailematta. Tämän vuoden seuracup kuitenkin osoitti, että kahdella ehjällä seuracup-tuloksella finaalipaikka on tulevaisuudessa hyvinkin mahdollinen. Seuracupin taso oli myös tänä vuonna kovempi kuin moneen vuoteen aikaisemmin.

HSUn joukkueessa useampi urheilija teki kuitenkin useita erinomaisia suorituksia ja urheilijat tekivät tasoonsa nähden hyvän joukkuesuorituksen. Nähtiinpä kisoissa myös hyviä yrityksiä HSUn uudesta seurannätyskorkeudesta. Ohessa tarkempi selostus HSUn urheilijoiden suorituksista Nurmijärvellä.

T11-sarja osoittautui HSUn osalta todella tasokkaaksi sarjaksi. Sissi Kaksonen aloitti sarjan kilpailut tekemällä 1000m kävelyssä ajan 6,42,32, joka riitti T11-sarjan voittoon. Sissin suorituksen arvoa nostaa se, että hän ehti harjoitella vain kaksi kertaa kävelyä ennen kilpailua. Sissi juoksi myös hienosti 150m:llä toiseksi ajalla 23,16. T11-sarjan kovimmasta suorituksesta vastasi kuitenkin pisteiden valossa Elsa Pinola, joka ylitti korkeudessa upeasti 137cm ja vei kisan voiton. Myös yritykset uudesta HSUn seuraennätyskorkeudesta 140cm olivat erittäin lähellä onnistua (nykyinen ennätys 139cm). Myös Sara Jousimaa voitti sarjansa kuulan tuloksella 7,83. 60m aidoissa Neela Jakonen juoksi hienosti ennätyksensä 10,90, jota säesti Anni Huttunen ajalla 11,31.

P11-sarjassa Elias Oksanen hyppäsi korkeutta hyvin ylittämällä 120cm. Anton Sokoff juoksi 60m aidat  aikaan 12,69. Aarre Kalanen työnsi kuulaa lukemiin 4,74 ja lisäksi Emil Löfgren juoksi 150m aikaan 26,44, joka juoksi samalla elämänsä ensimmäisen virallisen kilpailun. Yhdistetyssä T/P11 4x600m-viestissä, jossa ensimmäisen ja kolmannen osuuden juoksi poika ja toisen ja neljännen osuuden tyttö, toi joukkue Anton Sokoff, Neela Jakonen, Aarre Kalanen ja Anni Huttunen kapulan maaliin ajassa 9,13,64.

T13-sarjassa 1000m kävelyssä Laura Ylönen käveli hienosti kakkossijalle ennätysajallaan 5,38,49. Laura toi HSUn pisteet myös pituushypyssä, jossa hän hyppäsi viimeisellään tuloksen 4,08. Lauraa säesti pituudessa myös Moona Virtanen tuloksella 3,77. 60m aidoissa Isla Sokoff juoksi hyvällä juoksulla ennätyksensä 11,09. 200m-juoksussa Aino Halonen pinkoi matkan aikaan 30,44. Sarjan kuulantyönnössä kakkossijan nappasi hyvällä suorituksella Elsa Mattila tuloksella 10,50, jota säesti Lotta Lamminen 7,56 mittaisella työnnöllä.

P13-sarjassa Aarni Piri paransi pituudessa ennätystään lukemiin 4,17. 60m-aidoissa Aleksis Hurme juoksi myös ennätysajan 12,24. Kuulantyönnössä sai Olavi Halonen tuloksen 8,90. 200m-juoksussa Rasmus Salmi toi HSUn pisteet ajalla 30,30 ja hänen perässään tuli Kasper Borremans ajalla 33,37. Yhdistetyssä T/P13-sarjan 4x600m:llä HSUn joukkue Kasper Borremans, Aino Halonen, Olavi Halonen ja Isla Sokoff juoksi hienosti kolmanneksi ajalla 8,11,15.

T15-sarjassa 1000m kävelyssä teki Kea Kuusisto ajan 6,11,11. 3-loikassa hyppäsi Noora Hietala hienosti oman ennätystuloksensa 10,51. Hyvää kokonaispanosta jatkoi Kiia Brandes 80m aidoissa ajalla 12,96. Moukarinheitossa Laila Lehtinen heitti tuloksen 20,63 ja 300m-juoksussa Salla Norrbacka juoksi ajan 48,82.

P15-sarjassa 100m aidoissa juoksi Juho Kantoniemi ajan 18,74. Rasmus Ahoniemi juoksi 300m:llä ajan 44,50 ja moukarinheitossa 13-ikäinen Eelis Aramo heitti tuloksen 17,25. T/P15 4x800m juoksussa joukkue Rasmus Ahoniemi, Salla Norrbacka, Juho Kantoniemi, Noora Hietala juoksi ajan 12,10,58.

N17-sarjassa HSUn parhaasta pistesuorituksesta vastasi tulevan viikonlopun SM-kisoihin valmistautuva Emma Rovasalo hyppäämällä pisteiden valossa erinomaisen tuloksen 340cm. Emman lisäksi mukana olivat sarjan keihäässä Nelli Talvitie, joka heitti lukemat 32,95. Nelliä säesti keihäässä Vilma Rönkä tuloksella 30,36. 800m:llä Tia Palmunen otti sarjavoiton tuloksella 2,36,50.

M17-sarjassa Justus Talvitie hyppäsi seipäässä hyvät lukemat 310cm. Sarjan 800m:llä Kasperi Cederqvist paransi ennätystään yli 10 sekuntia lukemiin 2,39,44.

Näin saatiin päätökseen tämän kesän seuracup ja seuraavan kerran HSUn urheilijoiden suorituksia jännitetään tulevana viikonloppuna 14-15v ja 16-17v SM-kisoissa. Lisäksi ensi viikon viikonloppuna on edessä 9-15v PM-kisat, joten yleisurheilukesä lähenee huipennostaan.

Seuracupin kokonaistulokset voit katsoa täältä

Isla Sokoff ja Aino Halonen (vas.) valmistautumassa illan päättäneen T/P13 4x600m-viestiin.
Isla Sokoff (rata 7) juoksi T13 60m aidoissa ennätyksensä 11,09
T11-sarjan 1000m-kävelyssä Sissi Kaksonen vei sarjavoiton ajalla 6,42,32.
T11-sarjassa Elsa Pinola hyppäsi oman ennätyksensä 137 ja hätyytteli jopa sarjan HSUn seuraennätystä tekemällä erinomaisia yrityksiä korkeudesta 140 (HSUn seuraennätys 139).