Kahdeksan HSUn urheilijaa viikonlopun 14-15v ja 16-17v SM-kisoihin

9.8.2018

Tulevana viikonloppuna jatkuvat nuorten yleisurheilun SM-kisat vilkkaina, kun 10.8.-12.8 kilpaillaan 14-15v SM-kisat Saarijärvellä ja 16-17v SM-kisat Espoossa. Kilpailuissa on mukana yhteensä kahdeksan HSUn urheilijaa. HSU toivottaa kaikille urheilijoille kovasti tsemppiä ja onnistuneita suorituksia.

14-15v SM-kisoissa Saarijärvellä on vauhdissa yhteensä kolme HSUn urheilijaa: Kiia Brandes, Noora Hietala ja Emma Rovasalo.

Paljon jännitettävää riittää heti Saarijärven kisojen avauspäivänä perjantaina, kun Emma Rovasalo lähtee puolustamaan viime vuoden SM-kultaansa T15-sarjan seiväshypyssä. Emma on myös tänäkin vuonna yksi kultamitalisuosikeista ja hän on kesän tilastotuloksellaan 350 sarjansa tilastokakkonen, vain kahden sentin päässä tilastokärkenä olevasta Esbo IF:n Silja Anderssonista. Emma on lisäksi mukana lauantaina 100m:llä.

Emman lisäksi seiväspaikalla nähdään vuoden aikana hurjasti kehittynyt Kiia Brandes, joka lähtee seiväskisaan tilastovitosena tilastotuloksella 320. Viimevuoden tulokseen kehitystä on tullut jopa 60cm. Kiia ja Emma muodostavat myös seipään parikilpailussa ennakkoon todella kovan parin, joka on kisan selkeä suosikki. Kiia juoksee kisoissa myös 80m aidat sunnuntaina, josta paras tilastonoteeraus on juuri kisojen alla juostu 12.61.

Kolmas HSUn urheilija on Noora Hietala, joka puolustaa lauantaina hypättävässä pituushypyssä viimevuotista SM-hopeaansa. Nooran tämänkauden paras noteeraus 508 riittää Suomen tilastossa sijalle 19, mutta kolmossijaan on matkaa vain 31cm. Noora venyi viime vuoden SM-kisoissa erinomaisesti ja paransi ennätystään reilusti, minkä johdosta voi sanoa Nooran omaavan potentiaalia erittäin hyvään sijoitukseen. Noora on lisäksi mukana 80m aidoissa, josta löytyy tilastotulos 13,07. Pienessä myötätuulessa aidat ovat kulkeneet myös tällä kaudella aikaan 12,61.

 

16-17v SM-kisoissa Espoossa on mukana viisi HSUn urheilijaa: Jermu Tarkiainen, Vilma Rönkä, Nelli Talvitie, Riina Virtanen ja Anni Lähdemäki.

HSUn viimevuoden seiväshypyn SM-kultamitalisti keskittyy tämän vuoden SM-kisoissa 100m ja 200m-juoksuihin. Lupaavassa juoksukunnossa oleva Jermu puolustaa viimevuoden nelossijaa perjantaina juostavalla 100m:llä. Tämän vuoden kisaan Jermu lähtee ajalla 11,27 kisan tilastokutosena. Jermun sarjan tilastokolmonen on vain 11 sadasosan päässä, joten kilpailussa kaikki on mahdollista.  Lauantaina ja sunnuntaina juostavaan 200m-kisaan Jermu lähtee kisan tilastokolmosena ajalla 22.70.

Selkeän mitalisauman omaa myös Nelli Talvitie N17-sarjan kuulantyönnössä lauantaina, jossa Nelli puolustaa viimevuoden SM-pronssiaan. Nelli on tämän kauden tuloksellaan 13,97 kisan tilastonelonen. Viimevuonna Nelli venyi SM-kisassa ennätykseensä ja harjoituksissa kuula on lentänyt pitkälle, joten SM-kisassa on erinomaiset menestysmahdollisuudet työntöjen osuessa kohdalleen. Nelli on mukana myös sarjansa kiekonheitossa perjantaina.

Mukana Espoossa ovat myös moniottelijaksi suuntautuva Vilma Rönkä N17-sarjan 100m aidoissa lauantaina, Riina Virtanen N16-sarjan 100m aidoissa lauantaina ja pituudessa perjantaina sekä Anni Lähdemäki N16-sarjan 100m:llä perjantaina ja 200m-juoksussa lauantaina sekä mahdollisesti myös sunnuntaina. Kaikki kolme tyttöä lähtevät parantamaan kisassa omia henkilökohtaisia ennätyksiään.

Alla linkit molempien SM-kisojen nettisivuilta, joista on kätevä seurata myös kisojen live-tulospalvelua.

14-15v SM-kisojen nettisivut

16-17v SM-kisojen nettisivut

T15-sarjan pituudessa Noora Hietala lähtee tekemään kauden parasta suoritusta. Viimevuonna hyppy kantoi SM-hopealle.
T15-sarjan pituudessa Noora Hietala lähtee tekemään kauden parasta suoritusta. Viimevuonna hyppy kantoi SM-hopealle.
Nelli Talvitie (vas), Vilma Rönkä ja Jermu Tarkiainen ovat vauhdissa Espoossa 16-17v SM-kisoissa.
Nelli Talvitie (vas), Vilma Rönkä ja Jermu Tarkiainen ovat vauhdissa Espoossa 16-17v SM-kisoissa.
Kiia Brandes (vas.) ja Emma Rovasalo puolustavat viimevuoden seiväshypyn parikilpailun SM-kultaansa ja Emma henkilökohtaista SM-kultaa
Kiia Brandes (vas.) ja Emma Rovasalo puolustavat viimevuoden seiväshypyn parikilpailun SM-kultaansa ja Emma henkilökohtaista SM-kultaa