HSUn saldona kaksi mitalia ja neljä pistesijaa SM-kisaviikonlopulta

12.8.2018

Viime viikonloppuna kisattiin samanaikaisesti niin 14-15v SM-kisat Saarijärvellä kuin 16-17v SM-kisat Espoossa. SM-kisoihin oli lähtenyt HSUn urheilijoista kolme Saarijärvelle ja viisi Espooseen. Näin viikonlopun aikana oli vauhdissa kahdeksan HSUn urheilijaa, jotka olivat vauhdissa kaikkina kolmena kisapäivänä. Kisat sujuivat urheilijoiltamme pääosin hienosti ja saldona oli kaksi mitalia ja neljä pistesijaa. Myös kahdeksan parhaan joukkoon tuli kolme muuta sijoitusta.

Espoossa yksi mitali ja kaksi pistesijaa

16-17v SM-kisoissa Espoossa HSUn tähdeksi nousi M17-sarjassa kilpaillut Jermu Tarkiainen. Jermu aloitti urakkansa perjantaina 100m alkuerissä (käsiaika 11,0), josta matka jatkui välieriin (11,28), jonka kautta Jermu nousi finaaliin kuudenneksi nopeimmalla ajalla.  Finaali oli odotetun tiukka kisa, jossa Jermu taisteli itsensä lopulta kisan viidenneksi ajalla 11,34. Tasaisuudesta kertoo, että pronssi otettiin ajalla 11,32 ja hopea ajalla 11,28. Vaikka mitali jäi niukasti ottamatta, Jermu oli iloinen hienoista 100 metrin juoksuistaan vaikean harjoittelukauden jälkeen. Finaalijuoksussa jäi harmittamaan vain huono startti ja pieni aikaero pronssimitalliin

Jermu jatkoi urakkaansa lauantaina juoksemalla 200m alkuerissä. Rento 120m juoksu ja rullaava loppu mukavassa myötätuulessa varmisti erävoiton ja finaalipaikan ajalla 23,08. Sunnuntaina finaalissa alkoi aiempien päivien rasitukset jo hieman tuntua lihaksissa, mutta Jermu nosti itsensä varmalla juoksulla hienosti pronssille ajalla 22,82. Edelle kiilasivat Isac Wedenberg (22,31) ja Severi Mäntylä (22,58), joten kärkikolmikko erottautui melko selvästi finaalissa.

Jermun lisäksi Espoossa mukana oli neljä muutakin urheilijaa. Nelli Talvitie aloitti kisaurakkansa perjantaina N17-sarjan kiekossa, jossa irtosi hienosti omalla ennätystuloksella seitsemäs sija tuloksella 36,86. Nelli oli tyytyväinen tulokseensa, vaikka heitot lähtivät matalalle, kommentoi Nelli. Toisen kilpailupäivän kuulassa, jossa Nelli puolusti viimevuoden pronssimitalia. Nelli työnsi tänä vuonna lopulta seitsemänneksi tuloksella 13,38. Nelli kertoi olleen hankalaa saada kuula pysymään "sormissaan", joka hankaloitti työntöä.

Pistesijan arvoisesti urheili N17-sarjan Vilma Rönkä N17 100m aidoissa. Jo alkuerävaiheen verryttelykentällä näkyi säpäkän tuntuista menoa joka ennusti hyvää juoksua. Vilma juoksi erässään hienosti jatkoon ajalla 15,63 josta aukesi viime vuotiseen tapaan finaalipaikka. Finaali kulki vielä lennokkaammin, jossa Vilmalle irtosi komeasti kuudes sija ajalla 15,61.

Kisoissa olivat lisäksi mukana N16-sarjassa Riina Virtanen ja Anni Lähdemäki. Anni jatkoi vahvaa HSUn juoksusuorittamista ja aloitti urakkansa N16 100m alkuerissä perjantaina, jossa  hän juoksi ajan 13,56. Erä juostiin myös reippaassa, 2.7m/s vastatuulessa. Annin hyvä juoksu ei kuitenkaan riittänyt välieriin, joka jäi lopulta Annilta 14 sadasosan päähän. Anni jatkoi hyviä esityksiään lauantaina, jossa hän juoksi 200m:llä alkueristä jatkoon ajalla 27,08, joka parantaa Annin ennätystä lähes sekunnilla. Tulos ei ollut tosin tilastokelpoinen, sillä myötätuulta oli lähes 4m/s. Välierässä Anni juoksi hienosti ennätyksensä 27,90 yhden metrin vastatuulesta huolimatta.

Riina Virtanen juoksi lauantaina N16 100m aidoissa hienosti ennätyksensä 15,97, mutta aika ei riittänyt kovatasoisessa kisassa illan finaaliin. Riina hyppäsi perjantaina myös pituushypyn karsinnassa, jossa tulos 452 riitti 22.sijaan.

Näin Espoossa HSUn saaliina oli yksi mitali sekä yksi pistesija.

Saarijärvellä yksi mitali ja kaksi pistesijaa

HSUn mitaliti aukesi 14-15v SM-kisojen avauspäivänä Saarijärvellä, kun viimevuoden mestaruutta puolustamaan lähtenyt Emma Rovasalo taivutti T15-sarjan seipäässä itsensä pronssille tuloksella 335. Hyvin tuulisissa olosuhteissa T15-sarjan seiväskisa venyi lopulta yli nelituntiseksi. Emman edelle kiilasivat Miisa Koskiaho ja Silja Andersson tuloksella 350.

T15-sarjan seipään parikilpailun kannalta kävi harmillisesti, kun tilastovitosena kisaan lähtenyt Kiia Brandes jäi kisassa ilman tulosta. Ensimmäisessä yrityksessä korkeudesta 290cm oli myös epäonnea, kun seiväs tiputti riman alas kannattimiltaan.

Kakkospäivä käynnistyi Saarijärvellä mukavasti, kun Kiia Brandes ja Noora Hietala juoksivat itsensä T15-sarjan 80m aitojen finaaliin. Kiia juoksi ajan 12,69 ja Noora ajan 12,64. Noora paransi sallituissa oloissa ennätystään yli 40 sadasosaa. Finaalissa meno parani entisestään, kun Noora kohenteli aikaansa lukemiin 12,41, joka riitti finaalin kuudenteen tilaan. Heti seitsemäntenä tuli maaliin Kiia ajalla 12,63.

Nooran vahva suorittaminen jatkui T15 pituushypyssä hieman aitafinaalin jälkeen. Noora paransi kisassa useaan otteeseen ennätystään ja paras hyppy 5,26 riitti lopulta kisan kuudenteen sijaan. Kisa oli melkoista senttipeliä viimeiselle kierrokselle asti, sillä hopeaa otettiin 14:ta senttiä ja pronssi 10:n senttiä kovemmalla tuloksella kuin Nooralla. Tuloksena näin Nooralle kaksi pistesijaa Saarijärveltä.

Lauantaina vauhdissa oli myös Emma Rovasalo, joka karsiutui 100m-finaalista ajalla 13,20. Finaalipaikka jäi lopulta 11 sadasosan päähän.

Kokonaissaaliina Saarijärveltä oli näin yksi mitali ja kaksi pistesijaa.

Jermu Tarkiainen voitti M17 200m:llä pronssia ajalla 22,82. 100m:llä mies oli viides ajalla 11,34. Kuvassa hän on valmentajaisänsä Johannes Tarkiaisen kanssa yhteiskuvassa
Jermu otti selkeän voiton 200m alkuerässään ja esiintyi muutenkin vahvasti läpi viikonlopun
Emma Rovasalo otti pronssin T15-sarjan seipäästä lukemin 335.
Noora Hietala suoritti lauantaina vahvasti sijoittumalla T15-sarjassa kuudenneksi niin pituudessa (526) kuin 80m aidoissa (12,41).
Noora Hietala (rata 8) ja Kiia Brandes (rata 1) onnistuivat hienosti T15 80m aidoissa.
Nelli Talvitie otti N17 kiekossa (36,86) että kuulassa (13,38) seitsemännen sijan
Riina Virtanen (rata 2) juoksi ensimmäistä kertaa N16 sarjan 100m aidoissa alle 16s (15,97) ja hyppäsi pituutta 452