HSUlle kaksi pistesijaa SM-viesteistä

10.9.2018

SM-viestit kilpailtiin viikonloppuna 8.-9.9 Mikkelissä. Mukana oli kaksi HSUn joukkuetta, jotka kilpailivat kolmessa juoksussa. M19-sarjan Jermu Tarkiainen, Ilmari Niiranen, Aapo Nieminen ja Niilo Kantoniemi olivat mukana 4x100m ja 4x400m viesteissä ja N17-sarjan joukkue Noora Hietala, Saara Rantanen, Vilma Rönkä ja Tia Palmunen olivat mukana 4x100m-viestissä.

M19-sarjan pojat lähtivät lauantaina 4x100m-juoksuun, joka juostiin suorana loppukilpailuna. Vielä pari viikkoa sitten aluemestaruusviesteissä kapula ei ihan saatu maaliin, mutta tällä kertaa juoksu sujui paremmin. Pojat toivat kapulan tasapainoisella juoksulla ja ilman vaihtovirheitä maaliin ajassa 44,98, joka toi kisassa hyvän kuudennen sijan.

Sunnuntaina pojat olivat vauhdissa 4x400m-viestissä. 400m:n viesti osoittautui odotetun raskaaksi urakaksi, mikä näkyi myös poikien kasvoilta omien osuuksien jälkeen. Raskas urakka sujui kuitenkin jokaiselta mieheltä mallikkaasti ja kapula saatiin maaliin ajassa 3,36,02, joka oikeutti hienosti viikonlopun toiseen kuudenteen sijaan. Aika on uusi M19-sarjan ja miesten sarjan HSUn seuraennätys. Osuusajat olivat kauden parasta tasoa: Jermun todella kova aika 50.3s, Niilon 53.8s lähelle omaa ennätystä, Ilmarin 55.5s ja Aapon 56.5s syntyivät hyvin onnistuneilla juoksuilla. Nämä nuoret miehet kisaavat samassa sarjassa myös ensi vuonna ja saivat nyt arvokasta kokemusta tältä matkalta.

N17-sarjan joukkue Vilma Rönkä, Saara Rantanen, Tia Palmunen ja Noora Hietala olivat mukana sarjansa 4x100m-matkalla, johon oli ilmoittautunut mukaan yli 30 joukkuetta. Tytöt juoksivat ehjän juoksun, joka riitti oman eränsä kahdeksanteen sijaan ajalla 52,92.

Kisojen kokonaistulokset löytyvät täältä

M19-joukkueen juoksijat valmistautuvat 4x100m-viestiin
N17-joukkue myös tekemässä kapulaverkkaa ennen juoksua
M19 joukkue Ilmari, Niilo, Aapo ja Jermu juoksi ajalla 44,98 kisan kuudenneksi
N17-joukkue Vilma, Tia, Saara ja Noora juoksi 4x100m toisen erän kahdeksanneksi ajalla 52,92.
Ilmari, Jermu, Aapo ja Niilo kuvattuna juuri 4x400m viestin jälkeen, jossa pojat sijoittuivat seuraennätysajalla 3,36,02 kilpailun kuudennelle sijalle.