HSU:lle neljä mitalia 9-13v Pm-moniotteluista

17.9.2018

Uudenmaan piirin viimeiset PM-kisat kilpailtiin lauantaina 15.9 9-13v PM-moniotteluiden merkeissä Nummelan urheilukentällä. Sadekuurojen sävyttämänä kisapäivänä saapui Nummelan urheilukentälle yhteensä 12 hengen kokoinen HSUn urheilijoiden joukko. Urheilijat nappasivat tuliaisina yhteensä neljä PM-mitalia.

Kultamitalin otteluista nappasivat Olavi Halonen P12-sarjassa sekä Anton Sokoff P10-sarjassa. Olavi aloitti 26.26 mittaisella keihäskaarella, jatkoi ottelua hienosti juoksemalla ennätyksensä niin 60m aitajuoksussa ajalla 11.24 kuin hyppämällä pituutta 437. Kun kiekonheitossa Olavi sai tuloksen 27,10, alkoi kokonaistilanne näyttää hyvältä ennen päätöslajia. Olavi tsemppasi hyvin myös 800m:n päätösmatkaan, jossa hän sai kolmannen lajiennätyksensä juoksemalla matkan aikaan 2,54,28. Näin selkeä otteluvoitto tuli Olaville hienosti pistein 1657. Samassa sarjassa oli mukana Olavin lisäksi myös Kasper Borremans, joka sijoittui kuudenneksi pistein 954 (13,86, 321, 11,48, 17,87, 2,45,67). Mainitsemisen arvoinen oli triathlonia päälajinaan harrastavan Kasperin hieno soolojuoksu 800m:llä.

Toisen kultamitalin HSU:lle nappasi P10-sarjassa Anton Sokoff. Anton aloitti ottelun juoksemalla 60m aidat aikaan 12,99, hyppäämällä korkeudessa 115cm ja heittämällä paraatilajissaan, eli keihäänheitossa komeat lukemat 28,54. Kun myös 800m:llä tuli lajivoitto ajalla 2,54,79, vei Anton selkeällä erolla mestaruuden kokonaispistein 1014. Antonin lisäksi sarjassa oli mukana Elias Oksanen, joka aloitti ottelun hyvin juoksemalla 60m aidat aikaan 11,63 ja hyppäämällä korkeutta 125cm. Keihäänheiton 17,86 ja 800m:n 3,32,29 toivat kokonaispisteet 916, jotka riittivät tässä kisassa neljänteen sijaan.

Hopeamitalin HSU:lle toi T11-sarjassa kilpaillut Elsa Pinola. Elsa juoksi 60m aidoissa ennätyksensä 11,21, hyppäsi korkeutta 130cm ja heitti keihästä 12,18. Kun 800m kulki hyvin aikaan 2,57,83, tuli kisoista palkintona sarjan hopeamitali yhteispistein 1034. Samassa sarjassa yhdeksänneksi sijoittui HSUn Anni Huttunen pistein 917 (11,29, 120cm, 12,52m, 3,09,26) ja kymmenenneksi Neela Jakonen pistein 910 (10,85, 105cm, 12,54m, 3,04,94).

Pronssimitali tuli myös T9-sarjan 4-ottelusta, jossa pronssimitalin sai äärimmäisen tiukassa kamppailussa Linnea Teivaanmäki. Linnea juoksi 40m hienosti aikaan 7,15, hyppäsi korkeutta 100cm, heitti keihästä 9,60m ja juoksi 800m aikaan 3,15,99, jotka riittivät kokonaispisteisiin 563. Kilpailu oli pronssimitalin osalta todella tasainen, sillä sarjan kolme seuraavaa kilpailijaa olivat vain kahdeksan pisteen sisällä toisistaan. Linnean lisäksi sarjassa kilpaili myös Nelia Krantz, joka sijoittui kahdeksanneksi pistein 515 (7,37, 95cm, 10,86m, 3,19,67).

Edellämainittujen kisaajien lisäksi HSU:ta edusti T13-sarjan 5-ottelussa Isla Sokoff, joka juoksi 60m aidoissa ajan 11,87, hyppäsi korkeutta 125cm ja pituutta 391cm, heitti keihästä 19,90m ja juoksi 800m aikaan 3,38,58. Kokonaispisteet 1163 riitti kahdeksanteen sijaan. Mukana oli lisäksi T10-sarjan 4-ottelussa kilpaillut Kia Sairanen, joka juoksi 60m aidat aikaan 12,67, hyppäsi korkeutta 100cm, heitti keihästä 17,51m ja juoksi 800m aikaan 3,11,97. Kokonaispisteet 740 riittivät kisan kuudenteen sijaan. Poikien puolella nähtiin myös P9-sarjassa Alexander Reichardt, joka juoksi 40m aikaan 7,61, hyppäsi korkeutta 90cm, jäi harmittavasti ilman tulosta keihäässä ja juoksi 800m aikaan 3,45,79. Alexanderin kokonaispisteet 315 riittivät 21:een sijaan.

Kokonaistulokset löytyvät täältä

Nelia Krantz (vas.), Kia Sairanen ja Linnea Teivaanmäki edustivat HSU:ta T9- ja T10-sarjoissa
Linnea nappasi tiukan kamppailun jälkeen pronssia T9-sarjan 4-ottelussa
T11-sarjan 4-ottelussa Elsa Pinola otti hopeaa
Neela Jakonen oli samassa sarjassa kymmenennes.

Kuva: Antti Halonen
Neela Jakonen oli samassa sarjassa kymmenennes. Kuva: Antti Halonen
Anton Sokoff otti kultaa P10-sarjan 4-ottelussa

Anton Sokoff otti kultaa P10-sarjan 4-ottelussa Kuva: Antti Halonen
T11-sarjassa yhdeksänneksi sijoittui Anni Huttunen

T11-sarjassa yhdeksänneksi sijoittui Anni Huttunen Kuva: Antti Halonen
P10-sarjan palkintojenjaon aikaan saapui kentälle kova vesisade, mikä ei Antonia ja muita mitalisteja kuitenkaan haitannut

Isla Sokoff oli mukana T13-sarjan 5-ottelussa. Islan 60m aitajuoksuerään sattui myös voimakas sadekuuro Kuva: Antti Halonen
Olavi Halonen voitti P12-sarjan 5-ottelun kolmen lajiennätyksensä myötä

Olavi Halonen voitti P12-sarjan 5-ottelun kolmen lajiennätyksensä myötä Kuva: Antti Halonen