HSUn urheilijat menestyksekkäitä KLL:n SM-kisoissa

17.9.2018

Monen yleisurheilijan kauden päätöskisoina toimivat perinteiset koululiikuntaliiton SM-kilpailut, jotka pidettiin tänä vuonna Hämeenlinnassa 15.-16.9. Kaksipäiväisissä kilpailuissa nähtiin hyvinkääläisväriä kisojen molempina päivinä. Tuloksena saatiin finaalipaikkoja sekä myös viestimitaleja HSUn urheilijoiden toimesta. KLL:n kisoissa tosin edustetaan normaalista poikkeavasti omaa koulua, eikä seuraa.

B-tyttöjen, eli T15-sarjassa kilpaili kaksi HSUn urheilijaa. Emma Rovasalo juoksi 100m:llä sarjassa aina finaaliin saakka, jossa hän otti seitsemännen sijan ajalla 13,44 vastuuleen juostussa kisassa. Yleisesti kaikki ensimmäisen päivän juoksut juostiin vastatuulessa. Alkuerässä matka kulki aikaan 13,37. 100m:llä mukana oli myös välierävaiheeseen saakka Noora Hietala, joka juoksi ajan 13,81. Tytöt hyppäsivät myös pituutta, jossa Emma hyppäsi seitsemänneksi tuloksella 5,00 ja Noora Hietala kymmenenneksi tuoksella 4,76. Emma oli mukana myös Tuusulan kuntajoukkueessa, joka voitti 4x100m juoksun ajalla 51,4.

A-tytöissä eli N19-sarjassa mukana henkilökohtaisissa lajeissa oli Anni Lähdemäki. Anni juoksi sarjansa 100m:llä finaaliin ja oli lopulta seitsemäs ajalla 13,61. Anni oli mukana yhdessä toisen HSUn urheilijan Sinja Saraston kanssa Sveitsin lukion pikaviestijoukkueessa, joka otti kisoista hopeamitalin ajalla 55,61.

A-pojissa mukana olivat Niilo Kantoniemi ja Aapo Nieminen. Niilo juoksi 100m:n alkuerissä 12,25 ja Aapo Nieminen ajan 12,88, josta kummankaan aika ei riittänyt päivän finaaliin. Niilo oli myös mukana 400m-juoksussa, jossa hän sijoittui viidenneksi ajalla 54,28.

KLL:n SM-kisojen kokonaistulokset (osin puutteelliset) löytyvät täältä

Emma Rovasalo (kesk.) juoksi osana B-tyttöjen sarjan voittanutta Tuusulan kuntajoukkuetta