Vuoden 2018 koululaismaastot juostiin Perttulassa

20.9.2018

HSUn järjestämät perinteiset koululaismaastot juostiin eilen Perttulannurmella keskiviikkona 19.9 klo 17.30 alkaen. Matkoina olivat 1-6lk:lla 800m ja yläasteiden sarjassa 1600m. Viime vuoteen erona oli kahden luokka-asteen lähtöjen (1-2lk, 3-4lk ja 5-6lk) niputtaminen yhteen sekä pieni muutos juoksureitin loppuvaiheessa. Paikalla oli juoksemassa yhteensä 42 lasta, jotka edustivat 16:ta eri Hyvinkään koulua. Lähdöt saatiin sujumaan hyvin aikataulussa.

Sarjoissa käytiin tasaisia kamppailuita Eniten osallistujia oli 3lk:n poikien sarjassa, jossa oli mukana seitsemän juoksijaa. Myös 4lk:n tyttöjen sarjassa oli yhteensä kuusi juoksijaa. Kisojen kovin kamppailu käytiin 5-6lk:n poikien lähdössä, missä molempien sarjojen kaksi parasta tulivat maaliin aivan peräjälkeen vain viiden sekunnin sisään toisistaan. Ensimmäisenä maalissa oli 6lk:n Topias Tarvonen ajalla 2,56, jota seurasi aivan perässä Kasper Borremans ajalla 2,58. Kasperin perässä maaliin tuli 5lk:n sarjan voittaja Tatu Niemi ajalla 2,59 sekä Felix Honkaniemi ajalla 3,01. Hienoja juoksuja nähtiin myös tyttöjen 1lk:n Miisa Virtasen (3.44), poikien 2lk:n Alpha Diallon (3.23), poikien 3lk:n Pedro Sampon (3.11) sekä tyttöjen 4lk:n Alisa Heijaston toimesta, jonka aika 3,19 olisi riittänyt voittoon myös tyttöjen 5lk:n että 6lk:n sarjoissa. Myös yläasteen puolella Rasmus Ahoniemi (6,35) ja Piia Romppainen (6,57) ottivat suvereenit voitot 1600m matkalla.

Liitteenä kisojen tulokset.

1-2lk:n poikien lähdössä riitti vipinää
1-2lk:n tyttöjen sarjassa kaikki saivat soihtumitalin
1-2lk:n pojat saivat myös kaikki palkinnon.
3lk:n poikien sarjassa kolme parasta olivat Iisak Collin (vas.), Pedro Sampo ja Oskari Tarvonen.
Vieno Hakakari voitti 3lk:n sarjan
4lk:n poikien sarjassa yhteiskuvassa Konsta Kerman (vas.) ja Kristofer Nordlund
4lk:n tyttöjen sarjassa kolme parasta olivat Kia Sairanen (vas.), Alisa Heijasto ja Lotte Borremans.
6lk:n poikien kisan kolme parasta Kasper Borreman (vas.), Topias Tarvonen ja Touko Hyvärilä
5-6lk:n tyttöjen parhaat yhteiskuvassa. Vasemmalta Milla Arenius, Nella Äikäs, Sissi Kaksonen ja Salla Niemi
Yläasteiden sarjassa juoksivat Marusa Hupli (vas.), Piia Romppainen sekä Santeri ja Rasmus Ahoniemi