HSUn urheilijat vauhdissa pm-junnuhalleissa lauantaina 26.1

28.1.2019

Uudenmaan piirin 9-15v pm-junnuhallit kilpailtiin lauantaina 26.1 Helsingin liikuntamyllyssä. Vilinää ja vilskettä riitti, kun vauhdissa oli yli 500:aa uudenmaan piirin urheilijaa. HSUn urheilijoita tästä joukosta oli kilpailupaikalla 21 osanottajaa. Kokonaistuloksena HSUn 21:n urheilijan joukko saavutti yhteensä neljä mitalia, joista mitalisaldona oli kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Mitalo oli myös useamman kerran lähellä, sillä HSUn urheilija oli kisassa neljä kertaa neljännellä sijalla ja kaksi kertaa viidennellä sijalla.

HSU vastasi kisoissa myös kilpailun neljän ensimmäisen kuulantyöntökilpailun toimitsijatehtävistä. Kiitämme lämpimästi kaikkia mukanaolleita huoltajia tehtävän suorittamisesta.

T9-sarjassa oli mukana vielä ensi vuonna ikäluokkaan mahtuva Miisa Virtanen. Miisa suoritui kilpailussa erinomaisesti juoksemalla 40m-juoksussa yhdeksänneksi ajalla 7,31. Kilpailun tasaisuudesta kertoo se, että pronssi otettiin vain yhden kymmenyksen kovemmalla ajalla. Miisa jatkoi hyviä suorituksiaan pituushypyssä, jossa Miisa nousi kilpailun kuudenneksi ennätyshypyllään 3,08.

P9-sarjassa mukana oli Iikka Oksanen, joka myös kilpaili sarjassa vuoden alaikäisenä. Iikka osallistui pituushyppyyn, josta oli kotiintuomisina 13:ta sija tuloksella 2,32.

T11-sarjassa mukana oli kolme HSUn urheilijaa. Janina Vuorenmaa paransi ennätystään niin pituushypyssä sijoittumalla 21:nneksi niin pituushypyssä (3,11) kuin 60m:llä (10,51). Iisa Aramo sijoittui pituuhypyssä 18:ta ennätyshypyllään (3,19) ja Velma Peiponen 23:nneksi (3,06).

P11-sarja osoittautui HSUn menestyksekkäimmäksi. Kaksi mitalia nappasi Elias Oksanen, joka sivusi korkeushypyssä ennätystään 125cm, joka riitti kilpailun hopeasijalle. Myös pituushypyssä Elias nousi hienosti pronssikorokkeelle hyppäämällä 391cm. Pituushypyn tasaisuudesta kertoo se, että voitto otettiin vain 5cm pidemmällä hypyllä. Mitalisaldoa täydensi Anton Sokoff, joka työnsi kuulasta hopeaa hienolla ennätystuloksellaan 7,15. Anton oli myös pituudessa kymmenes tuloksella 3,40. Mukana oli Eliaksen ja Antonin lisäksi myös Lauri Lamminen, joka sijoittui kuulassa neljänneksi tuloksella 6,50.

T13-sarjassa HSUn edustus oli myös runsaslukuista. Lähimpänä mitalia oltiin hyvin tasaisessa korkeuskisassa, jossa Elsa Pinola hyppäsi viidenneksi (130cm) ja Anni Huttunen kahdeksanneksi (125cm). Etenkin Elsa oli lähellä pronssimitalia, joka otettiin samalla tuloksella 130cm. Myös Anni oli erittäin lähellä ylittää 130cm. Elsa oli mukana myös 60m:llä, jossa sijoittui kahdeksanneksi (9,10). 60m:llä olivat mukana myös Angelina Billingham 14:ta sijallaan (9,34) ja Neela Jakonen 25:llä sijalla (9,58). Anni Huttunen hyppäsi myös pituutta, jossa hän sijoittui yhdeksänneksi tuloksella 3,91. Neela Jakonen oli pituudessa 15.ta tuloksella 3,78. Mukana oli lisäksi kuulantyönnössä kilpaillut Sara Jousimaa, joka työnsi kuudenneksi tuloksella 7,39.

P13-sarjassa menestyttiin myös hyvin. Sarjan ainoan HSU-mitalin nappasi Aarni Piri, joka hyppäsi pituushypyssä kolmanneksi tuloksella 4,05. Pojat pärjäsivät hyvin myös 60m:llä, jossa Rasmus Salmi juoksi mitalin tuntumaan sijoittumalla neljänneksi (8,84) ja Aarni Piri juoksemalla viidenneksi (8,99). Mukana juoksussa oli myös Kasper Borremans, joka oli 13:ta (9,83). Triathlonia harrastava Kasper oli mukana myös 1000m:llä, jossa irtosi hienolla taistelulla neljäs tila ajalla 3,22,50.

T15-sarjassa nähtiin myös mukavasti HSUn värejä. 60m:llä mukana oli Laura Ylönen, joka oli ennätysjuoksullaan kilpailun 23:s (9,18). Laura oli mukana myös 3-loikassa, jossa tulokseksi tuli 8,60. 3-loikassa hyppäsi myös Isla Sokoff, joka oli 11:ta (8,23), Molemmat tytöt eivät aivan löytäneet kilpailussa askelmerkkiään sopivaksi. Kuulantyöntöpaikalla Elsa Mattila oli seitsemäs (9,00) ja Lotta Lamminen 11:ta (7,62). Elsa ja Lotta kilpailivat myös korkeushypyssä, jossa Lotta oli kymmeness (125cm) ja Elsa 11:ta (120cm). Korkeudessa oli mukana lisäksi Moona Virtanen, joka sijoittui kahdeksanneksi uudella ennätyksellään (130cm).

P15-sarjassa kilpaili Eelis Aramo, joka oli mukana sarjan kuulantyönnössä. Eelis sijoittui kisassa neljänneksi tuloksella 8,39.

Elias Oksanen (oik.) otti hopeaa P11-sarjan korkeushyppykisassa tuloksella 125cm. Elias oli myös pronssilla pituushypyssä tuloksella 391cm
Anton Sokoff otti hopeaa P11-sarjan kuulantyönnössä tuloksella 7,15
HSUn kolmas mitalisti oli P13-sarjan pituushypyssä pronssimitalin saanut Aarni Piri
Miisa Virtanen teki hienoja suorituksia T9-sarjan 40m:llä ja pituushypyssä
T13-sarjan tytöt Sissi Kaksonen (vas:), Elsa Pinola, Sara Jousimaa ja Neela Jakonen korkeushyppypaikan läheisyydessä