HSUn urheilijoille kolme palkintosijaa ja kaksi seuraennätystä TJIG:ssä

11.3.2019

Viime viikonloppuna 8.-10.3 kilpailtiin Tampere Junior Indoor Games-tapahtumassa (TJIG) tampereen messu- ja urheilukeskuksessa. Suomen suurimmassa junioreille (10-17v) suunnatussa hallikilpailussa oli tänä vuonna mukana jälleen yli 1700 osallistujaa ja tunnelmaa riitti aamusta iltaan. Näistä 18 kilpailijaa edusti HSU:ta. Urheilijat keräsivät kokonaisuutena kolme palkintosijaa ja kaksi uutta seuranennätystä. Emilia Rouvinen otti hopeaa T14-sarjan keihäässä, Olavi Halonen hopeaa P14-sarjan seipäässä ja  Anton Sokoff P11-sarjan kuudennella sijalla keihäänheitossa. TJIG-tapahtumassa palkitaan joka lajin kuusi parasta.

Ohessa listaus kaikkien HSUn urheilijoiden suorituksista TJIG:ssä.

T10-sarjassa oli mukana kaksi HSUn urheilijaa. Janina Vuorenmaa onnistui hienosti ja juoksi 60m aidoissa ajan 12,66 ja paransi pituudessa ennätystään 41cm tuloksellaan 352cm. Myös vielä 8-vuotias Miisa Virtanen onnistui erinomaisesti pituushypyssä ja paransi aiempaa ennätystään 23cm, lukemiin 331cm. Miisa juoksi myös 60m:llä ajan 10,67 ja hyppäsi korkeutta 89cm, jotka ovat molemmat Miisan omia ennätyksiä.

P11-sarjassa oli mukana myös kaksi HSUn urheilijaa. Anton Sokoff aloitti kisansa lauantaina työntämällä kuulaa lukemiin 6,80 ja jatkoi kisojaan sunnuntaina heittämällä hienosti keihäskisan kuudenneksi omalla ennätyslukemilla 30,61. Kilpailu oli hyvin tasainen ja 2-6-sijoille heittäneet pojat olivat kaikki vain yhden metrin sisällä toisistaan. P11-sarjassa kilpaili myös Elias Oksanen, joka hyppäsi pituudessa 11:ta lukemin 403cm ja juoksi 60m aidat aikaan 12,07.

T12-sarjassa oli mukana Sissi Kaksonen. Sissi aloitti kisat juoksemalla oman ennätyksensä 60m:llä lukemiin 9,36. Sunnuntaina Sissi hyppäsi pituutta lukemiin 365cm.

T13-sarjassa mukana oli Angelina Billingham, joka paransi ennätystään 60m:llä yhden sadasosan lukemiin 9,33.

P13-sarjassa kilpaili Olavi Halonen. Olavi aloitti kilpailunsa hyppäämällä sarjansa korkeutta 134cm ja kilpaili myös seiväshypyssä P14-sarjassa, eli yhden pykälän vanhemmassa ikäluokassa. Olavi hyppäsi 250cm, mikä riitti hienosti sarjan hopeamitaliin.

T14-sarjassa oli mukana yhteensä viisi HSUn urheilijaa. Heistä parhaiten menestyi Emilia Rouvinen, joka heitti upeasti keihässä HSUn uuden seuraennätyksen 42,88m, joka riitti tuloksissa sarjan hopeamitalille saakka. Heittovoimainen Emilia teki myös kiekonheitossa uuden seuraennätyksen 33,37m, joka riitti sarjan seitsemänteen sijaan. Hyviä suorituksia teki myös Elsa Mattila, joka työnsi kuulassa kisan yhdeksänneksi uudella ennätystuloksella 9,83 ja oli hieman epäonninen 60m-juoksussa (9,18) sekä pituushypyssä (418cm) lähtö- ja askelmerkkihaasteiden vuoksi. Laura Ylönen onnistui hyvin pituushypyssä hyppäämällä ennätyksensä 426cm ja juoksi 300m aikaan 50,63. Laura urakoi myös 60m-juoksun (9,25) ja 3-loikan (7,22m). Moona Virtanen hyppäsi pituudessa 406cm ja korkeudessa 126cm. Mukana oli myös Isla Sokoff, joka hyppäsi pituudessa lukemat 375cm.

T15-sarjassa kilpaili HSUn Inkamari Letto. Inkamari onnistui kisoissa todella hyvin, sillä hän paransi omaa ennätystään niin 60m:llä (8,61), pituudessa (468cm) kuin 3-loikassa (9,57m).

N17-sarjassa oli mukana viisi HSUn urheilijaa. Ennätyksiinsä venyivät Kiia Brandes 60m:llä (8,50) ja Saara Rantanen pituushypyssä (460cm). Noora Hietala juoksi 60m aidat 10,86 ja hyppäsi pituutta 481cm. Laila Lehtinen työnsi kuulaa lukemiin 9,76m ja Riina Virtanen hyppäsi pituutta lukemiin 469cm.

Kilpailun kokonaistuloksia voit katsella täältä.

Kauttaaltaan kilpailut olivat siis varsin onnistuneet HSUn urheilijoilta. Näistä tuloksista on hyvä kääntää katseet ja aloittaa harjoittelu kohti tulevaa kesäkautta.

Elias Oksanen (vas.) ja Anton Sokoff edustivat HSU:ta P11-sarjassa
Sissi Kaksonen kilpaili T12-sarjan 60m:llä ja pituushypyssä
Olavi Halonen otti P14-sarjan seiväshypyssä hopeaa
Janina Vuorenmaa onnistui erinomaisesti T10-sarjan pituushypyssä ja 60m aidoissa
Emilia Rouvinen otti hopeaa T14-sarjan keihäässä uudella seuraennätystuloksella 42,88m. Seuraennätys meni rikki myös kiekonheitossa.
Laura Ylönen telineissä T14-sarjan 60m:llä
8-vuotias Miisa Virtanen paranteli ennätyksiään pituushypyssä, 60m:llä ja korkeushypyssä
Inkamari Letto kilpaili vahvalla otteella T15-sarjan 60m:llä, pituushypyssä ja 3-loikassa