HSUn urheilijoille hyvää menestystä lauantain pm-otteluissa

27.5.2019

Lauantaina 25.5 kilpailtiin kotikentällämme Hyvinkään urheilupuistossa 9-15v ikäisten pm-junnuottelut. Kilpailut käytiin vaihtelevissa olosuhteissa, jota sävyttivät useat vesisadekuurot. Kilpailut saatiin kuitenkin sujumaan hyvin aikataulussa ja järjestelyt muutenkin onnistuivat kilpailun aikana tasapainoisesti. Valitettavana takaiskuna tuli ainoastaan maalikamerayhteyden ongelmat, jotka kuitenkin saatiin kuntoon ensimmäisten pika- ja aitajuoksumatkojen jälkeen.

Haluamme HSUn puolesta kiittää lämpimästi kaikkia pitkän päivän aikana mukanaolleita toimitsijoita hienosta työstänne! Kisat olivat kesän kisatapahtumista suurin voimanponnistuksemme, jotka saimme onnistumaan teidän ansiostanne.

Kisapäivänä oli paikalla 23 HSUn urheilijaa. Urheilijat saavuttivat hyvätasoisissa kilpailuissa yhteensä neljä pm-mitalia ja neljä muuta sijoitusta kuuden parhaan joukkoon. Pariin otteeseen mitalisija jäi harmittavan lähelle, mutta urheilijat tekivät kauttaaltaan hienoja suorituksia.

T9-sarjassa oli mukana kolme HSUn urheilijaa. 25 osallistujaa keränneessä sarjassa parhaiten sijoittui Senni Koski, joka otteli hienosti viidennellä sijalla yhteispistein 474. Sennin sarja koostui 40m:n matkalla saadusta käsiajasta 7,4, pituushypyn 324cm ja kuulan 4,48m tuloksista. Sennin perässä seitsemänneksi sijoittui Miisa Virtanen pistein 467 (7,1, 3,23m, 3,58m) ja 20:nneksi sijoittunut Nella Jääskeläinen pistein 344 (8,2, 2,63m, 4,50m).

P9-sarjassa oli mukana hienosti viisi HSUn urheilijaa.Heistä yhdeksänneksi sijoittui Aatos Rouvinen pistein 389 40m:n juoksun ajalla 7,40, pituushypyn 291cm hypyllä ja kuula 350cm kantaneella työnnöllä. Aatoksen perässä 12:ta sijoittui Niklas Jääskeläinen pistein 324 (8,00, 247, 410), 14:ta Iikka Oksanen (8,30, 262, 3,70), 15:ta Kalle Hiitelä (8,20, 222, 404) ja 16.ta sijoittunut Olavi Sokka (8,50, 237, 388).

T10-sarjassa oli mukana kolme HSUn urheilijaa. Linnea Teivaanmäki taisteli tiukasti pronssimitalista, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi yhden pisteen erolla kolmanteen. Linnea juoksi 60m aikaan 10,10, hyppäsi pituutta 341cm ja työnsi kuulaa 624cm, jotka antoivat hänelle yhteispisteet 633. Linnean lisäksi mukana olivat 14:ta sijoittunut Nelia Krantz (10,50, 293cm, 498cm) ja 16:ta sijoittunut Velma Peiponen (10,70, 294cm, 487cm).

T11-sarjassa oli mukana Catarine Billingham. Catarine sijoittui 19:ta pistein 522. Catarine juoksi 60m aikaan 10,30, hyppäsi pituutta 339cm ja työnsi kuulaa lukemiin 445cm).

P11-sarjassa saatiin juhlia HSUn päivän ensimmäistä kultamitalia. Elias Oksanen voitti sarjan yhteispistein 853. Eliaksen sarja koostui 60m:n ajasta 9,60, pituuden 407cm hypystä ja kuulan hienosta 741cm pitkästä työnnöstä. Eliaksen lisäksi sarjassa kilpaili myös Luka Hautala, joka sijoittui 13:ta pistein 352 (11,6, 281cm, 400cm).

T12-sarjassa saatiin myös lisäystä HSUn mitalisaldoon, kun Elsa Pinola saavutti sarjan tiukassa kilpailussa pronssia yhteispistein 1151. Elsan sarja koostui 60m aitojen ajasta 12,2, pituushypyn 435cm hypystä, kuulan 756cm työnnöstä sekä 800m:n ajasta 3,05,77. Pronssimitali irtosi lopulta vain 12 pisteen erolla neljänteen. Sarjassa oli myös mukana Neela Jakonen, joka sijoittui 12:ta pistein 877 (12,8, 367cm, 6,07, 3,14,31) sekä Sissi Kaksonen, joka sijoittui 19:ta pistein 735 (16,8, 3,61, 7,02, 3,22,26). Lisäksi Maria Nzolantima kävi juoksemassa 60m aidat aikaan 13,5.

T13-sarjassa oli mukana Vilma Sorola. Vilma sijoittui sarjassa 10:nneksi yhteispistein 952. Sarja koostui 60m aitojen ajasta 11,8, pituuden 373cm hypystä, kuulan 598cm työnnöstä ja 800m:n ajasta 3,18,24.

P13-sarja osoittautui HSUn urheilijoille kaikkein menestyksekkäimmäksi. Päivän toisen kultamitalin HSU:lle toi Olavi Halonen ylivoimaiseen tyyliin pistein 1597. Olavin sarja koostui 60m aitojen käsiajasta 10,5, korkeuden 142cm hypystä, kuulan tuloksesta 9.60 ja 800m:n ajasta 2,50,64. Kaikki tulokset ovat kuulaa lukuunottamatta Olavin uusia ennätyksiä. Olavin takana pronssia otti Aleksis Hurme, joka kokosi pisteet 1155. Aleksiksen sarja koostui 60m aitojen ajasta 12,30, korkeuden 127cm:n ja kuulan 8,17 tuloksesta sekä 800m:n ajasta 2,57,75. Kisan tasaisuudesta kertoi, että Aleksis otti pronssin vain kahden pisteen erolla neljänneksi sijoittuneeseen Alex Brofeldtiin. Sarjassa oli myös mukana Aarni Piri, joka sijoittui sarjan viidenneksi pistein 1028 (12,30, 1,30, 7,10, 3,22,72).

T14-sarjassa oli mukana Emilia Rouvinen. Emilia aitoi hienosti 80m aidat vastatuulessa aikaan 13,39, hyppäsi pituutta 406cm, heitti keihästä lukemiin 37,52 ja hyppäsi korkeutta 127cm. 800m jäi tällä kertaa lajina väliin, mutta pisteet riittivät silti sarjan viidenteen sarjaan yhteispistein 1560.

Seuraava kilpailu HSUn urheilijoilla on edessä jo tulevana torstaina 30.5, kun joukkueemme matkaa Hämeelinnaan kilpailemaan HSU-Tarmo-Kisko seuraottelussa. Seuraavat pm-kisat ovat ensi viikon lauantaina 8.6 Riihmäellä, kun kisakalenterissa ovat vuorossa 9-15v sarjojen pm-viestit.

Iikka Oksanen (vas.) ja Niklas Jääskeläinen kisasivat P9-sarjan 3-ottelussa. Samassa sarjassa olivat mukana myös Aatos Rouvinen, Kalle Hiitelä ja Olavi Sokka.
Elias Oksanen voitti P11-sarjan 3-ottelun
Elsa Pinola (oik.) sijoittui pronssille T12-sarjassa.
Emilia Rouvinen sijoittui T14-sarjan viidenneksi ja heitti keihästä lukemiin 37,52m
P13-sarjassa mukana olivat kolmanneksi sijoittunut Aleksis Hurme (oik.), sarjan voittanut Olavi Halonen ja viidenneksi sijoittunut Aarni Piri
Olavi onnistui etenkin korkeushypyssä parantamalla ennätystään 7cm lukemiin 142cm
HSUn Sissi Kaksonen juoksi ottelun ensimmäisenä lajina olleen 60m aitojen ensimmäisessä erässä radalla seitsemän ja Elsa Pinola radalla neljä. Takana näkyy myös kakkoserässä juossut Neela Jakonen.
Angry Birds -kokoelmallaan ilahdutti kisan aikana myös tuntemattomaksi jääneet urheilijat