Viisi mitalia HSUn urheilijoille 17-19v eteläisen alueen mestaruuskisoista

24.7.2019

Eteläisen alueen 17-19v mestaruuskilpailut käytiin tämän viikon maanantaina ja tiistaina (22.-23.7) Porvoossa. Kaksipäiväisissä kisoissa oli paikalla yhteensä kymmenen HSUn urheilijaa, jotka toivat mukanaan yhteensä viisi mitalia. Ensimmäinen kisapäivä päästiin kilpailemaan poutaisessa säässä, mutta kakkospäivää varjosti etusuoran vastatuuli sekä ajoittainen vesisade.

Valtaosa HSUn urheilijoista kilpaili N17-sarjassa, jossa oli mukana yhteensä kuusi urheilijaamme. Heistä mitalin toi ensimmäisessä 400m-kilpailussaan juossut Pihla Poikolainen, joka juoksi hienosti sarjan hopealle ajalla 64,74. Pihla juoksi kisoissa myös ennätyksensä 100m:n juoksussa ajalla 14,20. Sarjan toisen mitalin toi sarjan seiväshypyssä Kiia Brandes, joka hyppäsi kuuden askeleen vauhdilla 287cm, mikä riitti hopeamitaliin. Kiia paransi kisoissa myös 100m ennätystään juoksemalla ajan 13,49 sekä hyppäsi pituutta 4,43m. Kolmannen mitalin nappasi Noora Hietala hyppäämällä pituuden pronssimitalille, joka irtosi tuloksella 4,91m. Noora juoksi myös 100m aikaan 13,60 ja hyppäsi 3-loikkaa 9,57.

Myös muut sarjan urheilijat parantelivat ennätyksiään etenkin pikamatkoilla. Riina Virtanen juoksi 100m:llä ennätyksensä 13,60, hyppäsi pituutta 4,82m ja 3-loikkaa 9,90m.Saara Rantanen juoksi myös 100m:llä ennätyksensä 13,46, 200m aikaan 28,92 ja hyppäsi pituutta 4,56. Laila Lehtinen työnsi kuulaa 9,47 ja heitti kiekossa ennätyksensä 25,64.

Kisojen parhaasta HSUn urheilijoiden suorituksesta vastasi N19-sarjassa kilpaillut Nelli Talvitie. Nelli voitti hienosti sarjansa kiekonheiton komealla ennätystuloksella 39,81, joka parantaa aiempaa ennätystä yli kahdella metrillä. Hieno kisa sai jatkoa kuulassa, jossa Nelli kipusi hopeapallille tuloksella 11,47, joka on myös Nellin uusi ennätys. Nellin lisäksi sarjassa kilpaili Henna Julkunen, joka juoksi ennätyksensä 400m:llä (71,73) ja 200m:lla (30,30).

M17-sarjassa mukana oli kaksi HSUn urheilijaa. Kasperi Cederqvist paransi ennätyksiään 100m:llä (12,45) ja 200m:llä (26,24) roimasti. Myös Juho Kantoniemi paransi ennätystään 100m:llä (13,25), mutta joutui ratarikon vuoksi valitettavasti diskatuksi 200m:lla.

Kilpailun kokonaistulokset voit lukea täältä

Pihla Poikolainen (vas.) nappasi hopeaa N17-sarjan 400m:n juoksusta ajalla 64,74
Juho Kantoniemi (vas.), Kasperi Cederqvist ja Henna Julkunen parantelivat ennätyksiään pikamatkoilla
Nelli Talvitie voitti hienosti N19-sarjan kiekonheiton tuloksella 39,81. Hopeaa tuli myös kuulasta tuloksella 11,47