Kolme sijoitusta 10:n parhaan joukkoon HSUn urheilijoille Lahden 14-15v SM-kisoissa

12.8.2019

Viime viikonloppuna 9.-11.8 kilpailtiin Lahdessa 14-15 vuotiaiden SM-kilpailut. Kolmipäiväiset kilpailut keräsivät paikalle koko ikäluokan kovimmat urheilijat taistelemaan suomenmestaruusmitaleista. Perjantaina ja lauantaina saatiin nauttia aurinkoisista olosuhteista, mutta sunnuntaina olosuhteet olivat kisapaikalla epävakaammat. Kisoissa oli mukana yhteensä neljä HSUn urheilijaa. HSUn kokonaissaldo oli urheilijoiden osalta positiivinen ja lopputuloksena saimme yhteensä kolme sijoitusta 10:n parhaan joukkoon.

Perjantaina HSUn urheilijoiden kisasuoritukset aloitti Isla Sokoff T14-sarjan seiväshypyssä. Isla onnistui kisassa hyvin ja sivusi ennätystään 280cm, joka ylittyi viimeisellä yrityksellä. Tasaisessa ja hyvätasoisessa kilpailussa Islan tulos riitti yhdeksänteen sijaan, jossa voiton vei Keuruun Kisailijoiden Tuuli Järvinen tuloksella 350cm. Päivän toisen kisasuorituksen teki T14-sarjan 3000m kävelyssä Laura Ylönen. Laura toi kävelynsä myötä HSUn ensimmäisen pistesijan sijoittumalla hienosti kuudenneksi. Lauran aika oli 19,05,18. Kisan voitti kärjen osalta tasaisessa kilpailussa Karhulan Katajaisia edustanut Aliisa Kiiski ajalla 16,34,48.

Lauantaina kisavuorossa oli T14-sarjan pituushypyssä Elsa Mattila. Elsan sarjan pituushyppy oli yksi koko kisaviikonlopun suosituimmista lajeista, sillä mukana oli peräti 42 hyppääjää, jotka jaettiin kilpailussa kahdelle hyppypaikalle. Elsa onnistui kisassa parhaiten toisella yrityksellä, joka kantoi hienosti lukemiin 486cm. Erittäin tasaisessa kilpailussa tulos riitti yhdeksänteen sijaan ja paikka kahdeksalle parhaalle annettavilla jatkokierroksilla jäi vain kahden sentin päähän. Kisan voitti Hämeenlinnan Tarmon Aino Ojaniemi tuloksella 534cm.

Sunnuntaina mukana oli Inkamari Letto T15-sarjan 3-loikassa. Inkamarin tulos 9,71 riitti kisan 22:een sijaan. Kisan voitti tuloksella 11,57 Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Ida Cardona.

Isla Sokoff aloitti HSU:n kisasuoritukset seiväshypyssä perjantaina