Nurmijärvellä Uudyn PM-kisoissa mitalisadetta HSU:lle

27.8.2019

Viikonloppuna 24-25.8 kisattiin kaksipäiväisiä PM- kisoja Nurmijärvellä. Kilpailut keräsivät osallistujia useista eri seuroista Uudeltamaalta. Tämä oli tärkeä kilpailu, sillä se on useiden alle 15- vuotiaiden kesän pääkilpailu. HSU:ta edustamassa oli kaikkiaan yli 30 urheilijaa! HSU menestyi hienosti kaikissa ikäluokissa aina 9- vuotiaista 15- vuotiaisiin. Lauantaina kisapaikalla oli tuulinen sää, mutta sunnuntaina kilpailupuitteet olivat sään puolesta erinomaiset, kun aurinko paistoi eikä tuullut lähes lainkaan.

T/P 14-15

Vanhempien osallistujien T/P14-15 sarjassa kilpaili HSU:lta kahdeksan urheilijaa.

Eelis Aramo menestyi tuttuun tapaansa heittolajien parissa. Eelis nappasi kultaa moukarinheitossa (26,60m) ja kiekonheitossa (30,13m) rikkoen ensimmäistä kertaa heitollaan 30m rajan. Kuulassa Eelis työnsi hopealle (9,74m).

T14-15 sarjassa Lotta Lamminen, Moona Virtanen, Isla Sokoff, Laura Ylönen, Inkamari Letto ja Elsa Mattila kilpailivat myös viikonlopun aikana useissa lajeissa tasaisen varmaa ja hyviä suorituksia. Hopeaa ansaitsivat Elsa moukarinheitossa (30,45m), Isla seiväshypyssä (280cm), Laura 3000m kävelyssä jääden vain pari sekuntia ennätyksestään. Lotta rikkoi vanhan ennätyksensä keihäänheitossa tuloksella 23,03m. Inkamari loikki kolmiloikassa 9,66m ja Moona 8,96.

T/P12-13

Sunnuntaipäivä aloitettiin P12-13 osalta pituushyppykilpailulla, johon HSU:sta kilpaili Eeli Rovasalo ja Olavi Halonen. Pituus oli kilpailuissa suosittu laji, joissa oli mukana useita osallistujia lähes jokaisessa ikäsarjassa, mikä lisäsi kilpailun kovuutta.

Olavi Halosen sunnuntai oli täynnä kultamitaleja. Ensimmäisenä Olavi nappasi P13 pituushypyssä kultamitalin (4,29m). Vaikka askel jäi usein hieman kauas lankusta, niin tämä ei kultamitalin saamista vaarantanut. Olavi ansaitsi itselleen kultamitalin myös aitajuoksussa (10,91) sekä keihäänheitossa uudella ennätyksellään (38,80m).

T13 kilpailusarjassa Angelina Billingham näytti nopeuttaan erityisesti juoksumatkoilla juosten 200m aikaan 30,80 ja 60m 8,89.

Aarni Piri juoksi P13 sarjassa pronssille ajalla 8,47 ja alitti reilusti vanhan juoksuennätyksensä!

P12 pituudessa Eeli Rovasalolle hyppäsi hopealle uudella ennätyksellään (4,49m.) Eelillä oli erinomaisia hyppyjä, mutta valitettavasti usea niistä tuli nipinnapin parilla sentillä yliastutuiksi.

T12 sarjassa Anni Huttunen saavutti pronssimitalin pituushypyssä ennätyksen rikkovalla hypyllä (4,19m) että korkeushypyssä (135cm). Elsa Pinola voitti korkeushypyn (138cm) ja pinkoi 60m hopeasijalle (8,78). Elsa osoitti myös sunnuntaina juoksuvoimansa juoksemalla 200m neljänneksi (30,43).
Sissi Kaksonen taivutti seipään 190cm korkeuteen voittaen T12 seiväshyppykisassa hopeaa.

Sara urakoi viikonlopun aikana T12 heittolajien parissa voittaen kuulantyöntökilpailun (8,62m) sekä moukarinheitossa (25,43m). Moukarinheitossa Sara paransi roimasti vanhaa ennätystään yli viidellä metrillä.

T/P11
T11 sarjassa kilpailivat rinnakkain useassa lajissa Catarine Billingham, Kia Sairainen sekä Iisa Aramo. Kaikki kolme rikkoivat vanhat ennätyksensä 60m aitajuoksussa! Iisa juoksi 11,71, Kia 11,82 ja Catarine nappasi pois vanhasta ennätyksestä lähes sekunnin verran aikaan 12,93.

P11 60m aitajuoksussa Elias Oksanen juoksi kilpailun kakkoseksi uudella ennätyksellä (10,74). Ennätysparannus oli mahtava erityisesti siksi, että vanha aika (11,10) oli vain viikon vanha. Sileällä Elias paransi myös aikaansa 60m juoksussa kolmella kymmenyksellä aikaan 9,20 Jotain on Eliaksella juoksujen kohdalla loksahtanut paikalleen! Eliaksen mitalisaldo jatkui, kun hän hyppäsi pituudessa hopealle ja työnsi kuulantyönnössä pronssille (7,52m)

Anton Sokoff voitti kultaa P11-sarjan keihäänheiton ja kuulantyönnössä suoriutui hopeasijalle (7,83m)

P10 sarjassa Henrik Ahoniemi paineli neljänneksi 1000m kilpailussa alittaen ensi kertaa neljä minuuttia (3,58). Henrik otti osaa myös korkeuskilpailuun, jossa ylitti hienosti metrin rajapyykin tuloksella 101.
Lauri Lamminen viskaisi keihään lauantaipäivän päätteeksi komeasti 16,39metriin.

T10 sarjan pituushypyssä Vieno Hakakari ja Janina Vuorenmaa tekivät erittäin hyviä suorituksia. Vieno hyppäsi ennätyksensä (343cm) ja Janina ylsi viidennelle sijalle hypyllään (345cm).

P/T9
Senni Koski hyppäsi P9 pituushyppykilpailun voittoon (3,66m). Sennin mitalisaalis ei jäänyt pituushyppyyn, sillä hän voitti myös kultaa 1000m kilpailussa (3,49).

Miisa Virtanen hyppäsi pituushypyssä neljänneksi (3,53). Kuulantyöntökilpailussa Miisa hätyytteli lähes neljää metriä loistavalla ennätystyönnöllä (3,97m). Pituuskilpailussa Nella Jääskeläinen päivitti omia ennätyksiään pituushypyssä (2,66) ja kuulantyönnössä (4,62m)

P9 sarjassa Niklas Jääskeläinen hyppäsi komeasti uuden ennätyksen (2,77m) työnsi kuulaa kunnioitettavat 4,64 metriä.

HSU onnittelee urheilijoita hyvistä kilpailusuorituksista! Kiitos huoltajille, valmentajille ja muille kannustusjoukoulle sekä kilpailun järjestäjille hyvistä kilpailuista.

Kaikki kilpailun tulokset pääset näkemään täältä

Neela (2) ja Anni (5) 60m starttiviivalla
Eeli Rovasalo hyppäsi P12 pituushypyssä hopealle omalla ennätyksellään (4,49m)
T10- sarjan pituushypyssä Vieno hyppäsi ennätyksensä ja Janina ylsi viidennelle sijalle
Elsa Pinola venyttämässä hyppyä pituushyppykilpailussa
Elias Oksanen napsi aikaa pois vanhoista ennätyksistään erityisesti juoksulajeissa ja saavutti useita mitaleja eri lajeissa