Koululaismaastojuoksut keräsivät yhteensä 52 juoksijaa

19.9.2019

Perinteisen koululaisten väliset maastojuoksut kilpailtiin keskiviikkona 18.9. Alakoululaisten juoksumatka oli 800m. Yläkoululaiset juoksivat taas radan kaksi kertaa, jolloin matkaa kertyi yhteensä 1600m. Tänä vuonna koululaismaastoihin osallistui yhteensä 52 juoksijaa, jotka edustivat yli 12 eri koulua.

Kilpailussa osa luokka-asteista oli niputetty yhteen, mikä lisäsi tiukkojen kilpailujen määrää matkan aikana.

Suosituin sarja oli 1-2lk pojat, jossa oli yhteensä 16 kilpailijaa. Viereisistä jalkapalloharjoituksista usea intoutui treenien ohessa juoksemaan kilpailuun. Hienoa ja rohkeaa heittäytymistä! Sarjan voittoon juoksi Noel Aaltonen ajalla 3,45. 1-2lk tytöissä ensimmäisenä maaliin juoksi Miisa Virtanen (3,44). 3-4lk poikien sarjassa voiton nappasi Pedro Sampo (3,09). Tyttöjen 3-4- luokkalaisista nopein oli Hilda Damnskägg (3,36). 5-6lk tytöt Neela Jakonen juoksi voittoon (3,20) vain muutaman sekunnin erolla Sissi Kaksoseen (3,24).

5-6lk pojissa selvään voittoon juoksi Felix Honkaniemi (2,59). Tatu Niemi juoksi hopealle 3,07 ja suunnistusseurasta tuttu Leevi Kantelinen (4,1) pronssille. Felix ja Tatu ovat oikeita koululaismaasto-konkareita. He ovat juosseet joka vuosi rinta rinnan kuuden vuoden ajan! Vuosien varrella kisoista on tarttunut matkaan lähes kaikki mahdolliset sijoitukset. Pojille tämä oli juhlavuosi, sillä ensi vuonna heidät nähdään jo yläastelaisten sarjassa!

Yläastelaiset lähetettiin kaikki matkaan samaan aikaan. Poikien sarjassa nähtiin kisojen tiukin kamppailu, kun Kasper Borremans juoksi voittoon (6,18) vain yhden sekunnin erolla Santeri Ahoniemeen (6,19). Piia Romppaisen voittoputki jatkuu viime vuodesta, kun hän juoksi tyttöjen sarjan voittoon ajalla 6,51.

Juoksun jälkeen mehupiste tarjoili virkistävää juotavaa väsyneille juoksijoille. Perttulan maastoissa oli päivän aikana tunnelmallinen syksyinen sää, ja pilvien takaa pilkottava aurinko lämmitti mukavasti myös pellolle kerääntyneitä kannustusjoukkoja.

HSU kiittää osallistujia, kannustajia sekä toimitsijoita hyvistä kilpailuista!

Liitteet

5-6lk mitalikolmikko. Tatu ja Felix ovat molemmat osallistuneet yhteensä kuusiin maastojuoksukisaan putkeen.