HSU:n liikkareissa säpinää! - uusia otetaan mukaan!

17.12.2015

Hyvinkään Seudun Urheilijoiden liikuntaleikkikouluihin osallistui ennätysmäärä 4-7-vuotiaita lapsia. Syksyn harjoituksissa kävi peräti kuusikymmentä nuorta urheilijanalkua.

Liikuntaleikkikoulut eli ”liikkarit” ovat mukaansa tempaava harrastus sekä tytöille että pojille. Lapsi oppii kehon hallintaa, perusliikkeitä, yhdessäoloa sekä saa onnistumisen elämyksiä. Jokaisella kerralla tutustutaan liikunnallisten ryhmäleikkien ohessa oikeisiin yleisurheilulajeihin. Syksyn liikkareissa kokeiltiin pikajuoksua, pituushyppyä, moukarin heittoa, pallonheittoa, aitajuoksua, korkeushyppyä, kuulantyöntöä ja viestijuoksua. Viimeisellä kerralla ennen joulutaukoa vanhemmat olivat mukana temppuradan tunnelmissa.

Liikuntaleikkikoulun ohjelmaan kuuluvat myös HSU:n uudistetut avoimet seurakisat, jossa pienet pääsevät tekemään jopa 3 eri lajia noin tunnissa. Ensimmäisissä talvikauden kisoissa oli mukana lähes 30 lasta, mikä on yli kaksinkertainen määrä viime vuoteen verrattuna.

Liikkarit pidetään kerran viikossa Hämeenkadun koulun liikuntasalissa 4-5-vuotiaille maanantaisin ja 6-7-vuotiaiden maanantaisin tai keskiviikkoisin. ”Liikkarikonseptia on tänä vuonna uudistettu siten, että 6-7-vuotiaiden on myös mahdollista harrastaa kaksi kertaa viikossa, toisen kerran ollessa Wanhalla Areenalla sunnuntaisin, jolloin lapset pääsevät tekemään lajeja niiden oikeille suorituspaikoille,” kertoo HSU:n nuorisopäällikkö Yvonn Lindholm. ”Lapset ovat olleet innokkaita kokeilemaan kaikkia lajeja ja oppimaan uutta.” Liikuntaleikkikoulut jatkuvat 11.1.2016, jolloin myös uusia harrastajia otetaan mukaan ryhmiin.

Lisätietoa ryhmistä: tästä

Yhdessä kivaa liikunnan parissa!
Yhdessä kivaa liikunnan parissa!